Jongen belt 112 wegens ‘dood kind’, hulpdiensten woedend bij aankomst

Jongen belt 112 wegens 'dood kind', hulpdiensten woedend bij aankomst

Hulpdiensten zijn vanmiddag massaal uitgerukt in verband met een melding over een stoffelijk overschot in het Limburgse Landgraaf. In een bos aan de Vogelzankweg zou een levenloos kind liggen. De melding bleek echter vals, het ging om een zieke grap.

De politie Brunssum-Landgraaf laat weten dat het noodnummer 112 was gebeld door een minderjarige. Hierna rukten de rapid responders razendsnel uit. Meerdere patrouilles en een ambulance kwamen op de melding af en gingen uit van het ergste.

Grapje

Groot was de verontwaardiging toen bleek dat het een misselijkmakende grap was. De jongen speelde het spelletje truth or dare (waarheid of doen) en kreeg een doen-vraag.

Via Facebook uit de politie hun frustratie over de gebeurtenis. ”Hier zitten wij, politiemensen, ambulancepersoneel en ook meldkamermedewerkers niet op te wachten. Aanrijdens gaat er van alles door ons heen en bereiden wij ons voor op het ergste. Wij zetten onze eigen levens op het spel. Voor jou.”

”Bedenk dat er altijd mensen zijn die écht hulp nodig hebben, omdat ze een hartstilstand hebben, hun huis in brand staat, of worden overvallen. Je moet er niet aan denken dat deze mensen 112 niet kunnen bereiken, omdat iemand anders een grap uithaalt en de lijn bezet.”

Misdrijf

Het doen van een valse 112-melding is een misdrijf. De jongen die gebeld had is aangesproken en mag het nooit meer doen. Hij is nog minderjarig.

Scroll naar boven