Jongen (18) uit wordt uit voetbalteam gezet en komt wraak nemen met 40 man

Jongen (18) uit wordt uit voetbalteam gezet en komt wraak nemen met 40 man

Herres (straattaal voor chaos) in de Duitse hoofdstad Berlijn. Hier is afgelopen zondag een voetbaltrainer van 43 jaar oud volledig afgerost door een ex-speler van het team, die de hulp had ingeroepen van 40 man. De reden? De jongen was uit het team gezet.

Gesprek

Waarom de coach de voetballer uit zijn team had verwijderd, is momenteel nog niet bekend. De Duitse autoriteiten stellen dat de voetballer en de coach hadden afgesproken om het dezelfde avond nog uit te praten. Maar dat liep even anders af in Berlijn.

Toen de van oorsprong Armeense coach met een kompaan kwam aangelopen op de plek van de afspraak, een cafeetje in het stadsdeel Moabit, ging het meteen fout.

De voetballer stond de twee namelijk op te wachten en hij was niet alleen. Hij had maar liefst veertig familieleden, vrienden en kennissen meegebracht.

Knuppels, tasers en meer

Wat een gesprek had moeten zijn om de lucht te klaren, ontaardde in een bizarre knokpartij. De bende, volgens meerdere media voornamelijk Turkse mannen, had zich flink uitgedost.

Zij hadden onder meer knuppels, tasers en steekgerei meegenomen. Volgens de Duitse krant Bild hebben de mannen deze voorwerpen ook gebruikt.

Jongen (18) uit wordt uit voetbalteam gezet en komt wraak nemen met 40 man

Coach knokt terug

Hoewel de coach en zijn vriend met twee man tegen een overmacht aan mensen stonden, knokten ze voor wat ze waard waren.

Ze slaagden erin om twee belagers (17 en 26 jaar) dusdanig aan te pakken, dat ze moesten worden afgevoerd naar de eerste hulp. De trainer en zijn vriend kwamen er ook niet ongeschonden vanaf, maar zij maken het naar omstandigheden alweer goed.

Arrestatie

Nadat meerdere getuigen de hulpdiensten alarmeerden over wat er gaande was, werd snel ingegrepen. Een politiemacht is uitgerukt.

Volgens een verklaring raakten veel betrokken gew0nd. ”Maar de meesten weigerden een medische behandeling om zo de identiteit niet prijs te geven.”

Een man van 28 is aangehouden. Hij zou twee mensen hebben gest0ken. Of het gaat om de trainer en zijn vriend is nu nog niet bekend.

Scroll naar boven