Jongen (14) valt uit hoogste attractie ter wereld, werd eerder geweigerd vanwege gewicht

Toren ongeval Orlando

De 14-jarige Tyre Sampson uit het Amerikaanse Missouri is afgelopen donderdag om het leven gekomen, nadat hij in het ICON Park uit een vrijevaltoren viel. Een enorm tragische gebeurtenis. De ouders van de jongen vragen zich  af, of het personeel hun zoon wel toegang had moeten verlenen tot de toren. Met zijn gewicht van 154 kilo was hij bij andere attracties namelijk geweigerd.

Verantwoordelijkheid

Bob Hilliard, een van de twee advocaten die de ouders in de arm hebben genomen, wijst op de verantwoordelijkheid van de attractie. ”Als ze tegen Tyre zeggen dat het veilig is, vertrouwt hij er natuurlijk op dat zij (het personeel red.) ervaren genoeg zijn om dat in te schatten.”

”Hij zou het absoluut niet erg hebben gevonden als ze op een respectvolle manier tegen hem hadden gezegd dat hij niet in de attractie mocht.”

De advocaten en de ouders willen dat de onderste steen boven komt. Is het personeel nalatig geweest: was het veilig voor hun zoon, zat hij goed vast en/of hebben andere factoren wellicht een rol gespeeld bij het tragische ongeluk?

Hoogste attractie ter wereld

De vrijevaltoren is maar liefst 131 meter hoog en is daarmee officieel de hoogste attractie ter wereld. Er is plaats voor 30 mensen die draaiend omhoog worden gehesen. Eenmaal boven hangen de inzittenden even naar voren, om vervolgens een vrije val met een snelheid van 120 kilometer per uur te maken.

Voor Tyre ging dit donderdag vreselijk mis. Kort nadat de vrije val was ingezet, gleed het slachtoffer uit zijn stoel. Hij is nog naar het ziekenhuis overgebracht, maar hulp mocht helaas niet meer baten.

Laat een reactie achter