Johan werd geprikt door een Aziatische hoornaar: ”Ik ben afgevoerd naar de spoed”

Johan werd geprikt door een Aziatische hoornaar: ''Dit is heel anders dan een normale wesp''

De 53-jarige Johan Vanhille werd afgelopen dinsdag gegrepen door meerdere Aziatische hoornaars. Hij is enorm duidelijk: ”Dit is heel anders dan een prik van wesp of bij.”

Wespennest

Afgelopen dinsdag was hij als gemeentewerker bezig met het snoeien van wat hagen in de Clemenshoek in Reet, toen hij ineens een wespennest tegenkwam.

Weglopen had geen zin meer, want de beestjes kwam direct af Johan af. Hij werd maar liefst zes keer geprikt en moest met spoed worden afgevoerd. ”Ik kreeg een beklemmend gevoel op mijn keel en er verschenen allemaal rode bulten op mijn huid”, zo vertelt Johan tegen Het Laatste Nieuws.

Zes keer

”Ik moet met een heggenschaar op een zeker moment zo’n groot, bolvormig nest hebben geraakt waar hoornaars in leven. Normaal doen ze niets, maar als je hun nest verstoort is het raak.”

En ze hebben me flink gepakt. Ik ben twee keer geprikt op mijn hoofd, drie keer op mijn elleboog en een keer op mijn onderarm. Ik voelde overal jeuk.”

Johan werd geprikt door een Aziatische hoornaar: ''Ik ben afgevoerd naar de spoed''

”Ik kreeg een beklemmend gevoel op mijn keel en mijn hoofd werd heel warm. Toen ben ik gaan zitten. Mijn collega heeft direct de hulpdiensten gebeld en niet veel later ben ik afgevoerd.”

Bruine kringen

Dat Johan niet te maken heeft met een ‘normale’ wesp, wordt hem al snel duidelijk. ”Ik kreeg overal rode bultjes. Op mijn rug zag ik allemaal bruine kringen ontstaan.”

”In het verleden ben ik vaker geprikt door wespen, maar daar had ik nooit last van. Een Aziatische hoornaar is echt heel iets anders en dat valt allesbehalve mee.”

Niet onderschatten

Hij voelt zich inmiddels weer een stuk beter. ”Maar de dokters namen het heel serieus. Ze gaven me medicatie, hingen me ook nog aan een baxter en ik kreeg adrenaline.”

Na uren te hebben verbleven op de spoed, mocht Johan weer naar huis. Hij kan niet wachten om weer aan het werk te gaan, maar wil mensen op het hart drukken het niet te onderschatten.

Mijn vrouw is Aziatisch en vertelt dat er in haar thuisregio al meerdere mensen om het leven zijn gekomen door een prik van een Aziatische hoornaar.”

Scroll naar boven