Johan Derksen sloopt ’theatrale’ Ajax-voetballer Davy Klaassen

Johan Derksen sloopt 'theatrale' Ajax-voetballer Davy Klaassen

Vrijwel heel Nederland heeft gisteren de voetbalwedstrijd Feyenoord-Ajax gezien. En wie het niet gezien heeft en het nieuws heeft gelezen, zag vast wel dat er een incident had plaatsgevonden.

Wat is er gebeurd? Nadat Ajax-speler Dusan Tadic met Orkun Kokcu een opstootje veroorzaakte bij de zijlijn, sloeg dat over op het Rotterdamse publiek. Aan drie zijdes van De Kuip waren netten opgehangen, maar niet aan de kant waar de rumoer ontstond.

Aansteker

Een man besloot daarop met een aansteker te gooien en deze kwam terecht op het achterhoofd van Davy Klaassen. Gevolg: de Ajax-speler kronkelde over de grond, om daarna snel op te staan. Op beelden was een streepje bloed te zien.

De scheidsrechter staakte de wedstrijd voor een halfuurtje, waarna er doorgevoetbald werd. Klaassen deed ook gewoon weer mee, maar moest zich alsnog laten vervangen. Ajax won uiteindelijk met 1-2 en gaat naar de finale van de KNVB-beker.

Ophef

Het incident wordt door heel Nederland aangegrepen om helemaal los te gaan. De complete Nederlandse en buitenlandse media doken er bovenop en zelfs ministers spreken er (terecht) schande van. Dat dit vrijwel wekelijks gebeurt, zelfs twee weken geleden bij Ajax – Feyenoord, was niemand opgevallen. Althans, het werd wel geregistreerd maar er lag niemand op de grond en dus vindt niemand het erg.

Johan Derksen heeft vanavond in het programma Vandaag Inside genadeloos uitgehaald naar Davy Klaasen, die zich in zijn ogen ’theatraal’ heeft gedragen.

Klaassen theatraal

In de inleiding van het programma zegt Derksen: ”Ik vindt het allemaal zwaar overdreven. Ik heb iedereen erover gehoord. Ik ben in 1966 in de voetbalwereld beland, daar heb ik 50 jaar gezeten. Er is 50 jaar met aanstekers gegooid en met ergere dingen.”

”Ik vind het veel erger dat er een stelletje snotneuzen staan te schreeuwen bij Feyenoord ‘j*den aan het gas. Daar zou ik boos om worden, zo’n aansteker niet.”

Scroll naar boven