Jitty (75) uit Rotterdam is uit de breiclub gezet en is woedend

Fanatiek handwerker Jitty (75) is uit de breiclub gezet en is woedend

De 75-jarige Jitty van Lindt (75) uit Rotterdam heeft iets verschrikkelijks meegemaakt. De breiclub waar ze op woensdagochtenden wekelijks naartoe ging, vroeg onlangs of Jitty langs wilde komen. Ze dacht dat ze uit moest helpen vanwege vakantie, maar helaas kreeg Jitty een vervelende mededeling te horen: ze is niet langer welkom bij de groep.

En dat komt voor Jitty als een volslagen verrassing. Het gedwongen afscheid zit de ervaren handwerker enorm diep. Aan het Algemeen Dagblad vertelt ze hoe ze onder valse voorwendselen werd uitgenodigd en vervolgens met een kluitje het riet in werd gestuurd.

Fanatiek handwerker Jitty (75) is uit de breiclub gezet en is woedend

Past niet in de groep

Jitty: ”Dus ik zit daar met de groep en iedereen keek naar mij. Zegt de dame die de club leidde ineens: ‘Ik durf het bijna niet te zeggen, maar sorry, je past gewoon niet in deze groep. We willen niet meer dat je komt’. Dat was het. Ik stond met m’n oren te klapperen.”

Na het aanhoren van het dramatische nieuws, is Jitty opgestaan en heeft ze de dames bedankt voor de leuke tijd. ”Maar toen ik buiten kwam had ik knieën van elastiek en heb ik gehuild als een kind. Dan ben je 75, heb je in je leven van alles meegemaakt en word je zo gediscrimineerd!”, zegt ze.

Uiterlijk

Het steekt Jitty dat ze geen toelichting heeft gekregen over waarom ze niet meer in het breigroepjezou passen. Volgens haar heeft ze nooit ”een grote mond” en ook bemoeit ze zich nergens mee. Jitty vermoed dat haar uiterlijk een rol speelt bij haar verwijdering. ”Ik zorg namelijk altijd dat ik er goed uitzie. Ik heb lange nagels die ook altijd heel mooi gelakt zijn. Ik ben mooi aangekleed en opgemaakt. Misschien dat dat heeft meegespeeld.”

‘Fuck de breiclub’

Jitty is nog steeds boos en gefrusteerd, maar is niet op zoek naar een nieuwe breiclub. De drie buren met wie ze altijd naar de brei-bijeenkomsten ging, zijn solidair aan Jitty en hebben de groep verlaten.” We zitten nu elke woensdagochtend met z’n viertjes bij mij in de achtertuin te haken. Maar dat is toch niet helemaal hetzelfde hoor. We gingen ook naar Stelle voor de koffie en de aanspraak. Gewoon lekker een babbeltje maken met de mensen.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven