Jessica is mondhygiëniste en adviseert: “deel dezelfde tandenborstel met het hele gezin”

Jessica is mondhygiëniste en adviseert: "deel dezelfde tandenborstel met het hele gezin"

Een tandenborstel delen met je familie klinkt als het meest vieze idee aller tijden. Mondhygiëniste Jessica O’Connor adviseert echter om dat te doen, En het is niet zo vies als je waarschijnlijk denkt.

Tandpasta

In een TikTok-video legt Jessica allereerst uit dat je per direct kunt stoppen met dure tandpasta kopen. Een goedkoper merk uit de supermarkt is namelijk even goed. Ze adviseert om altijd tandpasta met fluoride te kopen.

Tandenborstel delen

Jessica beweert dat je 50 euro per jaar voor tandproducten wel voldoende uitgeeft. Ze heeft namelijk een goede tip voor huishoudens: je tandenborstel delen. En nee, het gaat niet om een standaard tandenborstel.

Een elektrische tandenborstel is de oplossing. “Als een gezinslid er eentje koopt, kan iedereen hem gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is een eigen borsteltje. Wel zo makkelijk en goedkoper dan dat iedere een eigen heeft.”

Over elektrisch poeten wil Jessica ook nog wat kwijt. Het verschil tussen een elektrische tandenborstel en een normale is als een stofzuiger en een bezem. Elektrisch poetsen is veel effectiever.”

Scroll naar boven