Jeroen Pauw in tranen om Peter R. de Vries: “Ik ga zijn eerlijkheid missen”

Jeroen Pauw presenteerde afgelopen donderdag een speciale uitzending van Op1, toegewijd aan misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij en zijn tafelgasten brachten een ode aan de journalist. Aan het einde van de aflevering keken Pauw en zijn gasten terug op fragmenten van de Vries.

Jeroen Pauw over de Vries

Saskia Belleman reageerde op een iconisch fragment van de Vries: “Dat hij mensen als Sven Kockelmann en Matthijs van Nieuwkerk, die normaal gesproken toch niet echt verlegen zitten om een reactie, gewoon even schaakmat zet. Die zitten dan met grote schrikogen in de camera te kijken.”

Dan vraagt Saskia wat Jeroen het meeste aan hem gaat missen. Hij houdt het hierbij niet droog: “Ik denk zijn eerlijkheid. Gewoon ook buiten de uitzendingen om, als je met hem sprak na afloop. Ik heb zeker wel 150 keer met hem gesproken, dan kon hij zo ontzettend eerlijk zijn. Ook over zichzelf. Of hij verdrietig was, of dat het goed met hem ging. Dan zag je iets van emotie die hij toont in al die zaken, wat kennelijk ook altijd zijn motor is geweest om al die dingen te kunnen doen.”

De aflevering van Pauw is hier terug te zien.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven