Jeanette (79) woont sinds kort samen met wildvreemde man (28), maar niet uit liefde

Jeanette (79) woont sinds kort samen met wildvreemde man (28), maar niet uit liefde

De 79-jarige Jeanette Kotterink uit Zwolle woont sinds kort samen met een man van 28 jaar. Wie denkt dat de twee een relatie hebben of uit liefde bij elkaar wonen heeft het mis. De bejaarde vrouw is de allereerste deelnemer van het project Onder de Pannen.

Het project is vrij simpel. Deelnemers stellen hun woning open voor woningzoekenden voor de periode van maximaal een jaar en tegen een vergoeding.

Syriër zegt overal ja op

De man die bij Jeannette is komen wonen is afkomstig uit Syrië en woont ongeveer 10 jaar in Nederland. Projectleider Inge Postma vertelt aan het Algemeen Dagblad dat de match tussen de twee snel gemaakt was.”Mevrouw was niet kritisch op wie ze in huis neemt en de huurder had weinig wensen. Hij zit in een lastige situatie en zegt overal ja op. Een bankhopper wiens netwerk uitgeput is geraakt.”

Altijd weg

Kotterink ziet haar nieuwe medebewoner maar heel zelden. ”Hij is veel weg. Ik slaap beneden, hij gebruikt boven. Ik ga enkel naar boven om te douchen. Ik zit hier wel, maar doe niet zoveel. Hij vond het alleen belangrijk om te weten of ik wel wifi heb en dat was het.”

De Syriër heeft Jeanette gevraagd of hij klusjes moet doen in het huis, maar dat wil ze niet. ”Ik krijg er geld voor”, zo doelt ze op de 425 euro huur die de man betaalt voor kost en inwoning.

Dat is overigens geen vetpot voor Jeanette die zelf ook een uitkering heeft. ”Na aftrek van de kosten houd ik daar ongeveer 150 euro van over. Structureel financieel voordeel is het dus niet. Ook heb je geen garantie dat de match werkt, het kan van korte duur zijn.”

Het enige wat Jeanette van de man eist, is dat hij haar hondje Binky ‘s-avonds uitlaat. Hoewel ze een hond heeft, weigert ze die uit te laten. Daar heeft ze dus nu een mooie oplossing voor gevonden.

 

Scroll naar boven