Je ouders zien sterven is de ergste pijn die er bestaat, je kunt er nooit op voorbereid zijn

Je ouders zien sterven is de ergste pijn die er bestaat, je kunt er nooit op voorbereid zijn

Mijn vader en ik deelden een gecompliceerde relatie. Hoewel hij de hele jeugd mijn beste vriend was, nam onze relatie een slechte wending toen ik mijn tienerjaren bereikte. We gingen van het droomteam thuis naar niet langer dan een paar minuten in dezelfde kamer kunnen staan.

Ik kon niet wachten om van hem weg te gaan. En toen de tijd kwam, deed ik dat. De kleine beetje communicatie die we tot dat moment hadden kwam volledig tot stilstand dor mijn verhuizing en eerlijk gezegd stoorde het me niet echt. Totdat ik een jaar later met Kerstmis naar huis ging.

Mijn mentale beeld van de sterke vader die ik het laatst had gezien, was in stukken gebroken toen ik binnenkwam om een fragiele versie van hem te vinden die achterover leunde op zijn favoriete bank. Hoewel ik me ervan bewust was dat hij de afgelopen maanden enkele gezondheidsproblemen had gehad, kon niets me hebben voorbereid op het bijna kwetsbare gezicht dat ik zag.

Onze tegenstrijdige geschiedenis en mijn ego hadden me verhinderd hem eerder te bezoeken en op dat moment overspoelde schuldgevoel me als nooit tevoren. Tranen rolden ongebroken over mijn wangen en ik veegde ze haastig weg voordat ik hem naderde.

Al onze ruzies, alle harde woorden, alle dichtgeslagen deuren … alles vervaagde in een oogwenk toen ik naast hem knielde en zijn hand vasthield. Een blik van verbazing flitste even over zijn gerimpelde gezicht voordat hij het verving door een warme glimlach. Zonder een enkel woord te zeggen, legden we ons onrustige verleden tot rust en spraken we voor het eerst in tijden met elkaar. Het overweldigende schuldgevoel dat me weg vrat dreigde elk moment te overstromen in de vorm van tranen en er was niks dat het tegen kon houden.

Mijn hele benadering van het leven veranderde in de paar dagen dat ik met hem doorbracht en ik dacht lang en diep na over mijn prioriteiten. Toen besloot ik het heel anders aan te pakken en mijn leven drastisch te veranderen. Lees hierover op de volgende pagina!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven