Wetenschap: Jasmine planten verminderen angst, paniekaanvallen en depressie

Planten zijn de perfecte manier om het zuurstofgehalte in de kamer te verhogen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Er zijn ook heilzame planten die je helpen je humeur te verbeteren en angst, depressie en paniekaanvallen te voorkomen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat er een direct verband is tussen stress en zuurstofniveaus en hebben aangetoond dat een hoog niveau van toxines in de lucht kunnen leiden tot angst en stress. Daarom kun je je humeur verbeteren en de kans op stress en angst verminderen.

Wetenschappers hebben experimenten uitgevoerd bij muizen en ontdekten dat de geur van de jasmijnplant en de essentiële olie van jasmijn hen aanzienlijk kalmeerde en hen deed stoppen met waar ze mee bezig ware en rustig in een hoekje gingen zitten. Hun hersenscans toonden aan dat de jasmijngeur de effecten versterkt van een chemische stof genaamd GABA op zenuwcellen, en verlicht daarmee angst en moedigt rust aan.

Volgens professor Hanns Hatt kunnen deze bevindingen online gepubliceerd in het Journal of Biological Chemistry “worden gezien als bewijs van een wetenschappelijke basis voor aromatherapie”.

Prof Hatt, van de Ruhr-universiteit in Bochum, Duitsland, voegde toe:

“We hebben een nieuwe klasse van GABA-receptormodulator ontdekt die ouder en via de ademlucht kan worden toegediend. Toepassingen in angst, opwinding en agressie verlichten behandeling en slaapinductietherapie zijn allemaal denkbaar. ”

Onderzoekers hebben ontdekt dat jasmijn veel effectiever is dan slaappillen, angststillende medicijnen en kalmerende middelen, omdat het het GABA-effect met meer dan vijf keer verhoogde.

Bovendien meldt Kaliana.com:

“Onderzoek aan Wheeling Jesuit University door Dr. Bryan Raudenbush, assistent-professor in de psychologie, toont aan dat het verspreiden van jasmijngeur naar een kamer waar de deelnemers sliepen” leidde tot een grotere slaapefficiëntie en verminderde slaapbeweging. “Het onderzoek toont een hogere slaapkwaliteit, hoewel er geen slaap meer was.

Deelnemers die jasmijn inademen “beoordeelden hun niveau van angst en vitaliteit lager en voerden sneller cognitieve tests uit.” Bovendien was “het niveau van alertheid in de geurconditie van jasmijn groter in de middaguren, waardoor de focus van de studenten gehandhaafd bleef over academisch werk gedurende de dag. ”

Essentiële olie van jasmijn is een effectieve natuurlijke manier om de slaap te verbeteren, het geluk te bevorderen, hormonen te reguleren en angst en vermoeidheid te behandelen. Het kan worden gebruikt om de concentratie te verbeteren en milde depressie te verlichten, want het:

  • Vermindert angst en nerveuze spanning
  • Verhoogt de stemming
  • Verbetert de cognitieve prestaties en alertheid
  • Verbetert de slaapkwaliteit
  • Brengt hormonen in evenwicht
  • Behandelt opvliegers en stemmingswisselingen
  • Verhoogt het libido

Houd daarom een ​​jasmijn in je slaapkamer, en je zult alle voordelen van deze geweldige plant plukken!

Bron: Anyavien

Laat een reactie achter

Scroll naar boven