Jarig kind (3) komt onderweg naar eigen kinderfeestje om het leven

Jarig jongetje (3) komt onderweg naar kinderfeestje om het leven

Er zijn zo van die verhalen die ons ontzettend aangrijpen. Een daarvan is het tragische verhaal van de pas driejarige Josiah Toleafoa uit het Amerikaanse San Diego. Het jongetje was jarig, maar is helaas nooit op zijn kinderfeestje aangekomen.

Kinderfeestje

Als ouders is er niets belangrijker dan je kind(eren) het gevoel geven dat zij gewenst en geliefd zijn. Zeker wanneer een van jouw kinderen jarig is, verdient hij/zij het om flink in het zonnetje te worden gezet.

Het gezin Toleafoa had dan ook groots uitgepakt, toen de kleine Josiah drie jaar werd. Er werd een feest georganiseerd in Play City, waar kinderen overdekt kunnen spelen. Hier waren ook zijn vriendjes aanwezig, zodat het jochie een mooie dag tegemoet zou gaan.

Geschept

Zou gaan, want de dag veranderde helaas in een regelrechte nachtmerrie voor iedereen die Josiah lief had. Vlak voordat de jarige peuter zijn kinderfeestje wilde betreden, werd hij geschept door een auto. Dit gebeurde voor de ogen van zijn moeder.

Een getuige meldt dat de moeder van Josiah hysterisch huilde, terwijl medici er alles aan deden om het leven van het kindje te redden.

Helaas mochten de inspanningen niet baten. Bij aankomst in het Rady Children’s Hospital bleek Josiah niet meer in leven.

De bestuurder van het voertuig is enorm geschrokken en heeft alle medewerking verleend. Testen hebben uitgewezen dat hij niets had gebruikt.

Crowdfunding

Familieleden hebben inmiddels een crowdfunding opgestart. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat de begrafeniskosten in een keer gedekt kunnen worden.

Op de GoFundMe pagina is het volgende te lezen: ”Josiah bracht de hele familie bij elkaar. Zijn mooie glimlach bracht ons vreugde. Ik weet dat hij een verschil gemaakt zou hebben in de wereld”, aldus Tatiana Toleafoa die zichzelf identificeert als zijn tante.

De eigenaar van Play City heeft besloten om de familie de helpende hand toe te steken. Hij doneert een bedrag van 2.000 dollar aan de gezinsleden.

Scroll naar boven