Janou (15) wordt zo erg gepest dat ze niet meer naar school durft

Janou (15) wordt zo erg gepest dat ze niet meer naar school durft

De 15-jarige Janou uit Etten-Leur wordt zo erg gepest dat ze niet meer naar school durft. Haar moeder Mathilde Hommel gaat eraan onderdoor: ”Ik heb mijn vrolijke, spontane meisje zien veranderen. Ze is zo eenzaam.”

Stukgelopen vriendschap

Tot twee jaar geleden was Janou een lange, vrolijke dame met een lieve oogopslag. Maar toen een vriendschap met een klasgenoot stukliep, werd ze buitengesloten een gepest. Het pesten nam zulke ernstige vormen aan, dat Janou niet meer naar school durft.

Gesprekken op school hebben nergens toe geleid. ”Andere ouders zeiden gewoon: nee hoor, dat zou mijn kind niet doen”, aldus moeder Mathilde.

Janou (15) wordt zo erg gepest dat ze niet meer naar school durft

Eenzaam

In de tussentijd veranderde Janou behoorlijk. Waar ze ooit spontaan was, is er door het pesten slechts een teruggetrokken meisje over dat alleen maar op haar kamer, achter de computer zit. ”Ik zag haar gewoon vereenzamen. Wanneer wordt ze nou eens uitgenodigd voor een feestje? Dat hoort toch gewoon op die leeftijd?”, zo zegt haar moeder die de wanhoop nabij is.

Snapchat

Janou zit op de Mavo in Etten-Leur. Ze zegt dat het leven haar zuur wordt gemaakt. Al twee jaar lang wordt er geroddeld, gescholden en wordt ze uitgesloten. Via Snapchat wordt ze ook nog eens online gepest. ”Ik krijg berichten waarin ik ‘slet’ wordt genoemd. Deze zijn afkomstig van nepaccounts”

De pesterijen raken haar zo hard, dat Janou fases heeft gehad dat ze het leven niet meer zag zitten. Moeder Mathilde gaat er compleet aan onderdoor. ”Een kind moet onbezorgd kunnen leven. Ik heb mijn dochter kapot zien gaan en ik kan er niets tegen doen.”

Daders bekend

Vorige week escaleerde situatie nog verder. Na wederom een frustrerend gesprek met de schoolleiding, is besloten Janou van school af te halen.

”Dit kon zo niet langer. Het is een drama. De pesters zouden thuis moeten zitten, niet degene die gepest wordt. ” Volgens haar moeder wordt Janou niet genoeg beschermd. ”We weten wie het zijn, de ouders zijn aangesproken. Maar het helpt gewoon niet. Het is nu zoeken naar een nieuwe school voor mijn dochter.”

Scroll naar boven