Jan Smit neemt zeer heftig besluit en stopt ermee

Jan Smit kennen we natuurlijk als een goedlachse jongen. De 37-jarige baas van voetbalclub FC Volendam heeft nu echter een heftig besluit genomen.

Jan Smit kennen we natuurlijk als een goedlachse jongen. De 37-jarige baas van voetbalclub FC Volendam heeft nu echter een heftig besluit genomen.

Volgens een woordvoerder van AVROTROS is Jan uit de selectiecommissie voor het Eurovisiesongfestival gestapt. Hij zou, als enige, tegen de deelname van Mia en Dion zijn.

Zoals bekend bakken Mia Nicolai en Dion Cooper er heel weinig van. Na kneitervalse optredens was de kritiek niet mals en het duo heeft nu een zangleraar ingeschakeld.

Die moet ervoor zorgen dat hoge noten gehaald worden, zodat we straks niet compleet voor gek staan voor miljoenen ogen.

Selectiecommissie

Jan maakte deel uit van de selectiecommissie voor het Songfestival. Die bestaat uit zes leden. Naast Jan, gaan ook radio dj’s Santer Lantinga en Carolien Borgers, oud-dj en presentatrice Hila Noorzai, Cornald Maas en algemeen directeur Eric van Stade over de selectie.

Jan weg

Bovengenoemde leden leek het allemaal een uitstekend idee om Mia Nicolai (27) en Dion Cooper (29) te sturen, maar Jan stemde tegen.

Nadat er helemaal niets werd gedaan met zijn kritiek, zou de Volendammer bekend hebben gemaakt uit de commissie te zullen stappen.

Desondanks communiceerde AVROTROS dat het besluit om voor Mia en Dion te kiezen, unaniem was genomen. Dat is dus een leugen, zo blijkt nu.

Reactie AVROTROS

Volgens AVROTROS (die dus al logen), is Jans besluit al langer bekend. Het heeft dus niets te maken met het erg pijnlijke optreden van de Songfestival-deelnemers.

De omroep laat aan RTL Boulevard weten dat Jan vorig jaar al heeft aangegeven ‘ruimte’ te willen maken voor vers bloed. Zijn besluit zou al in november genomen zijn.

Commentaar

Hoewel Jan er dus mee kapt omdat hij niet serieus genomen wordt, zal hij over drie weken wel het commentaar doen bij het liedjesfestijn.

Dat gaat hij doen met Cornald Maas, die dus nog wel in de commissie zit.

Scroll naar boven