Jan probeerde zijn vrouw te doden maar die wil met hem verder: ”Hele lieve man”

94-jarige vrouw krijgt klappen in verzorgingshuis Tilburg

De 88-jarige Jan S. uit Rotterdam stond twee weken geleden voor de rechter omdat hij zijn vrouw wilde doden. Van de rechtbank hoeft de hoogbejaarde man de gevangenis niet in voor zijn moordpoging. Hij komt er met een voorwaardelijke celstraf van een jaar vanaf.

Het verhaal zit als volgt in elkaar. Jan S. worstelt met zijn gezondheid, wat niet zo gek is op die leeftijd. Hij zag het leven niet meer zitten en wilde daarom eerst zijn vrouw en daarna zichzelf ombrengen. Hij wilde voorkomen dat de vrouw dus alleen achterbleef.

Slaan op achterhoofd

De man besloot zijn vrouw in maart vorig jaar met een gietijzeren schoonleest op haar achterhoofd te slaan. Daarna stak hij een mes in zijn borst. Wonder boven wonder mankeerde zijn vrouw niet veel, op twee scheurtjes in haar hoofd na. De man overleefde zijn messteek eveneens.

Lieve man

Twee weken geleden moest Jan voor de rechter verschijnen. De rechter achtte poging tot moord bewezen en wilde daar een celstraf aan koppelen. ”Echter heeft de verdachte veel spijt en zijn vrouw heeft hem vergeven.” Zijn echtgenote wilde dat Jan naar huis kwam, omdat ze met hem door wil. ”Ik wil gewoon verder met Jan. Het is zo’n lieve man”, aldus zijn vrouw.

Scroll naar boven