Jackie is de vrouwelijke Hulk: ”Ik ben trots op mijn spieren”

Jackie is de vrouwelijke Hulk: ''Mijn spieren zijn helemaal natuurlijk''

Maak kennis met Jackie Koorn uit Schagen, in de volksmond inmiddels bekend als de ‘She Hulk’. Jackie is door haar lichaam een opvallende verschijning. “Ik ben een grote vrouw en ik heb mijn curves, heupen en vrouwelijke vormen, maar ik ben ook gezond en fit.”

Jackie is de vrouwelijke Hulk: ''Mijn spieren zijn helemaal natuurlijk''

Door haar uiterlijk krijgt Jackie veel aandacht. Dat leidde zelfs tot een artikel in The New York Post, dat afgelopen maandag verscheen. Tegen NH Nieuws vertelt Jackie heel blij te zijn met alle aandacht. “Het is echt bizar, heel New York leest het gewoon”, vertelt ze trots.

Nieuwe volgers

Door het artikel zijn haar sociale media-kanalen ontploft. “Ik had er een paar uur nadat het artikel online kwam al 5.000 volgers bij”, vertelt ze. “Mijn telefoon gaat de hele dag af.”

Inspiratie voor anderen

De nuchtere Hollandse hoopt andere vrouwen te inspireren. “Ik wil een voorbeeld voor andere grote vrouwen zijn, want ik ben alleen maar groter geworden, maar ben wel gezond.”

De afgelopen jaren stonden voor Jackie in het teken van een behoorlijke transformatie. In 2014 woog ze 75 kilo, inmiddels geeft de weegschaal 160 kilo aan. Maar, zo zegt ze, haar gewicht is niet te wijten aan slecht eten of gebrek aan sport.

Pure spierkracht

“Daar is 70 procent aan pure spierkracht bijgekomen”, legt Jackie uit. Om zo gespierd te kunnen worden én blijven hanteert Jackie al jaren een strak regiem. Dat betekent elke dag naar de sportschool voor krachttraining.

En dat is lastig vol te houden zou je denken, maar voor ‘She Hulk’ alles behalve. “Ik kan gewoon niet stilzitten, dus de sportschool is de ultieme uitweg daarvoor”, zegt ze met een lach.

Momenteel is Jackie bezig met droogtrainen. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk vetmassa om wil zetten in spiermassa. Haar dagen zien er altijd vrijwel hetzelfde uit: “s Ochtends begin ik met een eiwitshake en doe ik 120 push-ups en ’s avonds ga ik altijd naar de sportschool en train ik twee uur.”

Kickboksen

‘She Hulk’ heeft voor 2023 grote plannen. Ze wil namelijk nog één keer de ring in om te gaan kickboksen. Dat deed ze voorheen erg fanatiek, maar de laatste wedstrijd dateert van voor de coronapandemie. Ze hoopt een tegenstander te vinden, maar begint op korte termijn al met wedstrijdvoorbereiding. “Ik word ook een dagje ouder, maar ik wil het nog één keer doen.”

Scroll naar boven