Jaap van Dissel deelt groot nieuws

Jaap van Dissel deelt groot nieuws

Het einde van het tijdperk Jaap van Dissel is daar. Hét gezicht van het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gooit de knuppel in het hoenderhok en gaat met pensioen.

En dat betekent dat de positie vacant is. Iedereen mag solliciteren. Dus als je geen baan hebt is dit je kans. Let wel, dat kan maar tot 9 april. De aankomende directeur hoeft overigens pas aan het eind van dit jaar aan de slag te gaan, dus voorlopig hoef je nog niet aan de bak.

Eredoctoraat

Van Dissel bekleedde zijn functie sinds 2013. Hij volgde destijds Roel Coutinho. Daarvoor was hij werkzaam hij als hoofd van de afdeling infectieziekten van het Leids Universitair Medisch Centrum.

De man werd enorm bekend door zijn betrokkenheid bij de bekende pandemie die inmiddels achter ons ligt. Niet iedereen nam zijn meningen in dank af. Eigenlijk kon hij het nooit goed doen, maar hij heeft wel goed verdiend.

Van Dissel werd in 2021 overigens onderscheiden. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen vond zijn adviezen aan de overheid van ongekende klasse en beloonde dat met een eredoctoraat.

Scroll naar boven