Italiaanse man klaagt koffiebar aan vanwege ‘hoge’ espresso-prijs (en krijgt gelijk)

Italiaanse man klaagt koffiebar aan vanwege 'hoge espresso-prijs' (en krijgt gelijk)

Een Italiaanse man die in een koffiebar in Florance TWEE euro moest afrekenen voor een cafeïnevrije espresso, werd daar bij de kassa pislink over. Hij belde direct de politie en spande eens rechtszaak aan tegen de horecagelegenheid. Met succes, want hij werd in het gelijk gesteld.

Italiaanse man klaagt koffiebar aan vanwege 'hoge espresso-prijs' (en krijgt gelijk)

De rechtbank oordeelde dat de bar, genaamd Ditta Artigianale, ”niet duidelijk genoeg had geadverteerd” met het ‘hoge’ tarief van een espresso. De rechter kan zich ”goed voorstellen” dat het ontbreken van een prijsoverzicht emoties op heeft geroepen bij de verraste klant. Het bedrijf is daarom veroordeeld tot het betalen van een boete ter hoogte van 1.000 euro.

Gemiddelde prijs

In Italië kost een espresso gemiddeld 1 euro. Logistieke problemen en slechte koffieboonoogsten hebben ervoor gezorgd dat de prijs kan oplopen tot 1,50 euro.

Eigenaar kan het niet geloven

Eigenaar Francesco Sanapo van de koffiebar kan zijn oren en ogen niet geloven en sloopt het rechterlijke vonnis. Volgens hem moet de wet veranderen, ”omdat vrijwel alle andere horecagelegenheden anders ook een boete verdienen.” Over het ontbreken van een prijzenoverzicht zegt hij: ”In mijn bar werken we met een digitaal menu.” Daarnaast zegt Sanapo dat het bedrijf al sinds de opening in 2013 relatief hoge prijzen hanteert.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven