Isra werd 18 jaar geleden ontvoerd, is nu moslim en weigert contact met Nederlandse familie

Isra werd 18 jaar geleden ontvoerd, is nu moslim en weigert contact met Nederlandse familie

Na een zoektocht van ruim 18 jaar is de ontvoerde Isra uit Goor teruggevonden. De inmiddels 21-jarige vrouw woont in de Libische hoofdstad Tripoli en maakt het goed. Ze is echter overtuigd moslima en wil helemaal niets meer met haar familie te maken hebben.

Dat meldt RTV Oost. Isra is woonachtig bij haar biologische vader Hasèn Aksema, een vreselijk monster die zijn ex op beestachtige wijze om het leven bracht in 2004.

Duct tape

Vader Hasèn werd in 2006 bij verstek tot levenslang veroordeeld voor de moord op Marisse. Hij had 27 meter duct tape om haar hoofd gewikkeld en liet slechts een klein stukje van haar neus vrij, waardoor Marisse geen schijn van kans had. Aksema deed dat voor de ogen van de drie jaar oude peuter Isra, die op dat moment in de woonkamer was, zo wees politieonderzoek later uit.

Na zijn daad ontvoerde Hasèn hun dochtertje naar zijn vaderland Libië. Dankzij de inspanningen van rechercheur Hans Kamperman en zijn voormalige collega Elly Sjouw kon Isra worden gevonden. De twee zochten op persoonlijk titel, dus buiten hun werk bij de politie om.

Geen hereniging

Wie denkt dat Isra dolgelukkig is dat ze herenigd kan worden met haar Nederlandse familie, heeft het mis. Isra is nu een moslima, die niets te maken wil hebben met haar familie. Verschrikkelijk tragisch, want opa Ger en oma Clary hadden de wens hun kleindochter ooit nog in hun armen te kunnen sluiten.

Scroll naar boven