Islamitische Staat wil wraak voor dode leider: ”Europa moet bloeden”

Islamitische Staat wil wraak voor dode leider

De terreurgekkies van Islamitische Staat bestaan nog. Sterker nog, de club zint op wraak voor de dood van hun voormalige leider Abu Ibrahim al-Hashimi al-Quraishi en roept aanhangers op tot het plegen van aanslagen in Europa.

Dat meldt De Telegraaf. Al-Quraishi blies zichzelf in februari op tijdens een operatie van Amerikaanse strijdkrachten in het noordwesten van Syrië, een regio die onder controle staat van de jihadisten. De terroristen vinden het verlies van de kalief de schuld van Europa en eisen vergelding.

Een woordvoerder van de groep heeft hier gisteren op de versleutelde berichtendienst Telegram om verzocht. Zij willen dat hun strijders gebruikmaken van de chaos die er momenteel heerst in Europa door de oorlog in Oekraïne. Daardoor moet het ”makkelijker” worden om dood en verderf te zaaien.

VN-rapport

Islamitische Staat is nog immer volop aanwezig in Irak en Syrië. Vorig jaar nog, kwam uit een VN-rapport dat IS in de 2 landen over zo’n ”10.000 actieve strijders” beschikt. Daarnaast wonen er aanhangers van de jihadisten in tal van landen in Azië en Afrika.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven