Is Luke Littler wel echt 16 jaar? Geboortecertificaat online gezet

Is Luke Littler wel echt 16 jaar? Geboortecertificaat online gezet

Luke Littler is met recht een dartsensatie te noemen. Nooit eerder stond een jongen van zestien jaar in de finale van het WK Darts. Online werd er echter flink getwijfeld over de werkelijke leeftijd van Luke Littler want zoveel baardgroei en een vriendin van 21 jaar?

Luke Littler WK

Eerst even over de prestaties van Luke Littler, waar niemand voorafgaand aan het WK Darts ooit van had gehoord. De pas zestien jarige Brit begon als nummer 164 van de wereldranglijst aan het toernooi, maar maakte direct een indruk die geen enkele darter zal vergeten.

In zijn eerste wedstrijd rekende hij genadeloos af met de Nederlander Christian Kist. Hij gooide gemiddeld 106,12, en deze score werd nooit eerder behaald door een WK-debutant. Tot aan de finale sloopte hij de volgende namen:

  • Christian Kist: 0-3
  • Andrew Gilding: 1-3
  • Matt Campbell: 1-4
  • Raymond van Barneveld: 1-4
  • Brendan Dolan: 1-5
  • Rob Cross: 2-6

Finale WK Darts

In de finale van het WK Darts stuitte hij op Luke Humphries. Die werd door de bookmakers als favoriet bestempeld en die rol maakte hij ook waar. Littler kwam nog wel op een 4-2 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 4-7. En zo kon hij zijn sprookje niet bekronen met de wereldtitel.

Vanzelfsprekend is Luke Humphries de nieuwe nummer 1 van de wereld. Littler zelf is 133 plaatsen gestegen op de lijst. Hij gaat van plek 164 naar stek 31.

Leeftijd Luke Littler

Zoals in de inleiding aangegeven is er bij fans veel twijfel rondom de leeftijd van Luke Littler. Veel mensen denken dat hij geen zestien is en baseren die gedachte op een aantal factoren. Zo zou hij ‘veel baardgroei’ hebben voor een knulletje van zestien.

Daarnaast vraagt men zich ook af waarom hij een vriendin heeft die vijf jaar ouder is (21) en die dus gaat met een jongen die nog minderjarig is.

Om alle twijfels weg te nemen is het geboortecertificaat van Luke Littler online gezet. Hierop is overduidelijk te zien dat Littler geboren is op 21 januari 2007. De dartsensatie kwam ter wereld in het North Ceshire Hospital in Warrington. En dus is de vraag der vragen daarmee beantwoord: hij is echt zestien.

Scroll naar boven