Is de zomer nu echt afgelopen? Vandaag heftig weer op komst

toddler wearing rainboots

Waarschijnlijk was het even schrikken dinsdagochtend, want in plaats van een lekker temperatuurtje en veel zon kon de regenjas weer uit de kast getrokken worden. En die heb je de rest van de dag nodig. Maar niet getreurd: na regen komt zonneschijn, dat meldt Weer.nl.

Verandering van weer

Je zou het bijna een “Amerikaanse overgang” kunnen noemen. De temperatuur is namelijk zo’n tien graden lager dan gister. Hoewel het dinsdagochtend nog even heel warm was met temperaturen van 18 tot 20 graden, lag er al een koufront klaar aan de kust om ons land in te trekken.

Weer

En dat gaan we merken. De temperatuur koelt in de middag af naar zo’n 15 graden, het gaat flink waaien en in het hele land vallen er buien. Vooral aan de kust en in het zuidoosten is er kans op harde windstoten en flinke onweersbuien. Maar ook in de rest van Nederland waait het hard en is er kans op onweer.

Verbetering in de middag

Later in de middag trekken de buien naar het oosten en zeker in het zuidwesten wordt het weer dan een stuk beter. Vooral in Zeeland breekt de zon door. De komende dagen wordt het weer een stuk rustiger. Aan de kust zal het nog hard waaien, met af en toe een bui, maar de zon breekt vaker door.

weer

Nazomeren in het weekend

Daarna mag de paraplu terug in de kast, want in het weekend kunnen we weer genieten van de nazomer, aldus Weer.nl.

Scroll naar boven