Iraniër gooit kokendhete olie over medewerkers azc heen

Limburgse voetbalhooligan blaast eigen hand eraf met vuurwerk

Een kansloze asielzoeker uit Iran, wiens verzoek om in ons land te blijven al meermaals was afgewezen, heeft kokendhete olie over twee medewerkers van het azc heengegooid. De man wilde met deze huiverwinwekkende daad een verblijfsvergunning forceren.

De twee medewerkers mogen van geluk spreken dat ze het kunnen navertellen, zo meldt de Telegraaf.  Het gebeurde al in januari vorig jaar, maar vandaag staat de man terecht.

‘Voor leven getekend’

De medewerkers moeten leven met de gevolgen. Een van hen, een vrouw, heeft talloze littekens in haar gezicht en hals. ”Het eerste wat zij ziet als ze voor de spiegel staat, zijn die brandw0nden.”

Dat vertelt Nino Pennino, raadsman van de vrouw. ”Elke dag opnieuw beleeft zij het moment opnieuw. Er zijn geen woorden voor.”

Sweikhuizen

Nog even terug naar januari voor jaar, locatie: Sweikhuizen (Limburg). Het brandalarm gaat af in de keuken van het azc, die op de eerste verdieping ligt.

Twee medewerkers gaan polshoogte nemen. Op dat moment kunnen niet weten wat een doorgedraaide Iraanse mag met hun van plan is.

De man, die al sinds 2017 in Nederland verblijft, krijgt geen verblijfsvergunning. Zijn verzoek is meermaals afgewezen en hij was dichtbij uitzetting.

Hij zou overgeplaatst worden naar een ander centrum. Maar daar heeft hij geen trek in. Vermoedelijk dacht hij: ”Als ik hier niet mag blijven, dan zorg ik zelf wel dat ik blijf.”

Hinderlaag

Raadsman Reint Ruiter, die de andere medewerker bijstaat, meent dat de man zijn actie nauwkeurig heeft voorbereid. ”Hij heeft flessen olie gekocht, die in pannen gegoten en laten koken.”

Iraniër gooit kokendhete olie over medewerkers azc heen

”Toen heeft hij het brandalarm laten afgaan door er met een aansteker onder te gaan staan. Hij heeft met de pannen gewacht tot een van  de medewerkers boven was.”

”Hij keek haar in haar ogen aan en gooide direct de olie over haar heen. Hij heeft hen gewoon in een hinderlaag laten lopen”, zo verzekert Ruiter.

Niet meer werken

De twee vrouwen waren er slecht aan toe. Een van hen werd zelf in coma gehouden. Werken is niet meer mogelijk: beiden zijn nu verminkt voor de rest van hun leven.

Kabinet

De kansloze asielzoeker zal zich vandaag moeten verantwoorden voor zijn daden in Maastricht. Hem wordt zware m*shandeling ten laste gelegd en kan 8 tot 15 jaar worden opgesloten.

De twee medewerksters zullen gebruikmaken van hun spreekrecht. ”Zij willen het kabinet uitleggen dat het zo niet langer gaat. Medewerkers zijn er om mensen te helpen.”

Scroll naar boven