Inwoner van azc sloopt hele begraafplaats in Maarheeze (video)

Inwoner van azc sloopt hele begraafplaats in Maarheeze

Een nieuwe dag betekent in ons land tegenwoordig weer een nieuw incident met een Nieuwe Nederlander. Ook vandaag hebben we helaas weer nieuwtje voor je, waarvan je rugharen overeind gaan staan. Een vreemdeling is namelijk op slooptocht gegaan in op een begraafplaats in Maarheeze.

De feiten dateren van vijf dagen geleden, op zondag 2 juli jongstleden. In de mainstream media is er geen aandacht aan besteed, maar op alternatieve websites wel degelijk.

In onderstaande video is te zien dat een asielzoeker zijn boekje te buiten gaat op de begraafplaats in Maarheeze. Hij zicht zich op de herdekingstegels en smijt allerlei glaswerk kapot.

Inwoner van azc sloopt hele begraafplaats in Maarheeze

Zit vast

Inmiddels is de man aangehouden. De autoriteiten bevestigen dat het gaat om een 20-jarige vreemdeling, die woonachtig is in het asielzoekerscentrum in Budel.

Een woordvoerder zegt: ”De vernielingen zijn opgemerkt door een oplettende burger die op de begraafplaats aanwezig was. Die is meteen met ons in contact getreden en wij hebben een 20-jarige man aangehouden wegens vernieling. Hij zit momenteel vast voor verder onderzoek.”

”Nabestaanden zullen telefonisch op de hoogte gebracht worden door de begraafplaatsondernemer wanneer blijkt dat iets vernield is met betrekking tot hun dierbare(n).

Versnelde afhandeling van asielprocedure

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft inmiddels ook bevestigd dat het om een inwoner van het azc in Budel gaat. ”Het betreft een 20-jarige man die sinds 2023 op de VTL (Verscherpt Toezicht Locatie) in Budel verbleef”, aldus een woordvoerder.

”Inmiddels is het door het COA voorgedragen voor versnelde afhandeling van zijn asielprocedure door de IND en voor plaatsing in de HTL (handhaving en toezichtlocatie) in Hoogeveen.”

Kan overal naartoe

”Zodra hij op vrije voeten komt, zal hij overgebracht worden naar deze locatie”, zo sluit de woordvoerder af. Maar hoe kan het dat zo’n mafkees met verscherpt toezicht kan doen en laten waar hij zin in heeft?

De woordvoerder van het COA heeft hier een antwoord op: ”Ook op deze locatie zijn bewoners vrij om te gaan en staan. Ze mogen het terrein af wanneer ze willen. Wij mogen geen mensen opsluiten en dus hebben ze alle vrijheid. Ze kunnen overal naartoe gaan.”

Man pleegt vernielingen op begraafplaats Maarheeze, verdachte aangehouden
Scroll naar boven