Invalide man in scootmobiel krijgt schietijzer tegen zijn hoofd: ”Inleveren”

scooter, disabled, mobility

De staat waarin Nederland verkeert, is niet best. We wonen dan wel in huizen, maar als je het nieuws volgt lijkt het alsof we in een of andere favela woonachtig zijn met zijn allen. Ook gisteren in Breda was het weer raak.

Scootmobiel

Daar kreeg een man van 64 jaar, die zich alleen nog kan verplaatsen middels een scootmobiel, gisteren een schietijzer tegen zijn hoofd. De man moest vervolgens zijn horloge inleveren.

Gisternacht ging het op het Oranje Nassauplein in de Noord-Brabantse stad Breda dus weer flink mis. De man ging naar huis nadat hij een feestje had gezocht.

scooter, disabled, mobility

Hij reed op het plein, toen er ineens een onverlaat in donkere kledij voor hem opdook. Geschat wordt dat het gaat om iemand van een jaar of dertig.

De man pakte zijn schietijzer erbij en eise van de mindervalide man dat hij zijn Rolex zou overhandigen. Hoewel de man dus in een scootmobiel zit en geen kant op kon, weigerde hij dit.

Erfstuk

Omroep Brabant meldt dat het gaat om een Rolex-horloge, dat de man had geërfd van zijn 0verleden broer. De man wilde de klok niet inleveren en verzette zich voor wat hij waard was.

Daarop werd het horloge van zijn arm getrokken. Dat gebeurde niet zachtzinnig. De man viel zelfs uit zijn scootmobiel en kon daarna moeilijk meer opstaan.

Camera?

Het is niet bekend wie de dader is. Ook is niet bekend of er camerabeelden zijn gemaakt, zodat de dader eventueel later nog herkenbaar in beeld kan worden gebracht.

Je zou de man enorm helpen door dit bericht te delen. Wellicht draagt het bij aan het opsporen van de laffe rover, zodat de man zijn horloge terug kan krijgen. De klok heeft vanzelfsprekend ontzettend veel emotionele waarde voor hem. Deel dit dus.

Scroll naar boven