Internetprovider sluit zieke vrouw af: hartbewaking werkt niet meer

Internetprovider sluit zieke vrouw af: hartbewaking werkt niet meer

Het gezin van de Belgische Erik Bernaerts (50) en Tanja van Hofstraeten (47) uit de Kempen staat op dit moment volledig op zijn kop. En dat is de schuld van internetprovider Telenet, zo zegt vader Erik tegen Het Nieuwsblad.

Genetische afwijking

Tanja kampt net als haar twee zonden met een genetische hartafwijking. Daardoor krijgt ze soms hartstilstanden. Sinds enkele jaren draagt ze een inwendige defibrillator.

Het toestel van die defibrillator, die hartstoortnissen direct doorzendt naar het UZA in Edegem, werkt op wifi. Bij acuut gevaar wordt rechtstreeks via het toestel de MUG verwittigd.

Internetprovider sluit zieke vrouw af: hartbewaking werkt niet meer

Afgesloten

Maar het toestel werkt nu al een paar dagen niet, omdat internetprovider Telenet de familie heeft afgesloten. De reden hiervan is een gemiste betaling in februari, die afgelopen woensdag overigens betaald is.

Vader Erik is des duivels. ”In januari hebben ze ons ook al afgesloten, vanwege enkele eurocenten. Ook toen heb ik onze gezondheidstoestand kenbaar gemaakt.”

”En nu is het weer gebeurd. Telenet speelt met het leven van mijn gezin en dat vindt ik onaanvaardbaar”, zo briest Erik.

Niets ontvangen

Erik geeft toe dat hij een factuur van 131,74 euro had gemist maar beweert geen rekening te hebben ontvangen. In maart kreeg ik wel een rekening van 193 euro, die ik meteen betaald heb.”

”In februari had ik echter niets ontvangen. De fout ligt dus bij Telenet”, zo vindt Erik. ”Afgelopen woensdag heb ik direct betaald en contact opgenomen met de klantenservice.”

”Ik heb ze gesmeekt ons weer voor het weekend aan te sluiten, gezien de precaire medische toestand van mijn vrouw. Ik kon zelf ook geen morfine bestellen, die ik wel nodig heb voor mijn eigen neurologische aandoening.”

Telenet doet niets

Erik heeft het gevoel dat Telenet hem niet gelooft. ”Ik kan aannemen dat die mensen met veel leugens geconfronteerd worden, maar is ons geval is het een kwestie van leven en d00d.”

”Ik heb een bewijs van betaling verstuurd via WhatsApp, maar als ik nu bel gooit de klantenservice de telefoon erop. En dat terwijl ze met een druk op de knop alles weer kunnen aansluiten.”

Veel stress

Het afgelopen jaar was sowieso erg zwaar voor de familie, die hun huurwoning in Zoersel moesten verlaten. Net op tijd vonden ze een nieuw huis in Lille.

‘We zijn hier heel graag en hebben een prima contact met onze huisbazin. Maar deze stresssituatie hakt er toch weer diep in, ook voor onze kinderen.”

In januari werd het gezin al eens afgesloten, door een misverstand. ”Achteraf kregen we een ruiker bloemen thuis bezorgd van Telenet, met als boodschap ‘veel beterschap, Nancy van Telenet’ erop. Het gaf ons een warm gevoel. We konden onze ogen toen niet geloven. Het boeket was zelfs te groot voor de vaas. En nu dit…”

Scroll naar boven