Intelligente baby’s worden vaker wakker en slapen minder, beweren experts

Goed nieuws voor moeders met slaapstoornissen!
De reden dat je baby niet veel slaapt, kan zijn omdat hij een genie in de maak is.

Twee opvoedingsdeskundigen hebben een aantal interessante inzichten gedeeld over waarom sommige baby’s niet goed slapen. Als je kleintje er een gewoonte van heeft om vaak wakker te worden of als je baby ’s nachts niet doorslaapt, dan is dit een must-read!

Professor en ouderschapsexpert Peter Fleming heeft zijn leven gewijd aan het bestuderen van de ontwikkeling van baby’s. Hij is de man die in de jaren 80 baby’s aanbeval om op de rug te slapen. Met andere woorden, hij weet waar hij het over heeft.

Professor Fleming legt uit dat baby’s niet zijn ontworpen om te slapen gedurende lange perioden en dat er eigenlijk een verband is tussen “zeer hoge niveaus van ontwikkelings- en intellectuele prestaties en niet de hele nacht door slapen”.

Wat goed nieuws is als je één van die moeders bent wiens baby niet goed slaapt! Het zou kunnen betekenen dat dit gebrek aan slaap er nu toe zal leiden dat zij begaafde kinderen worden.

Beschuldig de samenleving voor onze hoge verwachtingen van de babyrust
Professor Fleming legt ook uit dat we pas de afgelopen decennia zoveel druk hebben gelegd op het feit dat baby’s ‘goede slapers’ zijn. Maar het is natuurlijker dat ze vaak wakker worden.

“Vanuit een biologisch oogpunt is wat de baby doet volkomen normaal en verstandig. Het past gewoon niet in onze verwachtingen van de 21e eeuw.

Men moet niet vergeten dat de maatschappij sneller verandert dan de biologie. Een biologisch patroon dat een half miljoen jaar heeft geduurd om te ontwikkelen, kan niet zomaar plotseling worden genegeerd en veranderd. Vooral wanneer er geen voordeel in zit. “

‘S Nachts wakker worden is goed voor de emotionele ontwikkeling van baby’s
Professor Fleming wijst er ook op dat baby’s die ’s nachts wakker worden veel meer aandacht krijgen. Er is immers minder afleiding om middernacht dan om 8 uur.

Al deze extra aandacht is ongetwijfeld goed voor onze baby, toch?

Zowel Fleming als een andere opvoedingsdeskundige, professor Dacia F Narvaez, geloven van wel.

Professor Narvaez legt uit dat kinderen die de hele nacht extra aandacht krijgen, sneller aan hun behoeften tegemoet zijn gekomen en “meer empathie en meer zelfregulering hebben. Ze hebben een groter geweten en een studie toonde aan dat ze meer cognitief vermogen hebben en minder depressief zijn. ”

Dus, de volgende keer dat je om vier uur ’s nachts opstaat en de baby het grootste deel van de nacht wakker is geweest, onthoud dit – je doet niks verkeerd. Door simpelweg daar te zijn, door haar vast te houden, door haar (ALWEER) te eten te geven, door haar in slaap te sussen, doe je alles goed.

Zelfs als het vermoeiend, frustrerend, uitzinnig en eenzaam is, is het wat je moet doen. En door dat te doen, zou je een babygenie kunnen koesteren die je over dertig jaar veel mooie dingen gaat kopen als hij/zij miljardair is. Je hebt hem bevallen EN verloor een jaar slaap voor hem. Het minste wat hij kan doen is een diamanten halsketting kopen …

Bron: The Hearty Soul

Voor meer informatie over hoe je meer uit je slaap kan halen door middel van een ergonomisch kussen? Bekijk de traagschuim kussens van iPillow eens.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven