Inspectie ontevreden over zorg voor asielzoekers: ”Zij hebben er recht op”

Inspectie ontevreden over zorg voor asielzoekers: ''Zij hebben er recht op''

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is ontevreden over de verlenen van medische zorg aan onze nieuwe landgenoten in crisisnoodopvanglocaties. In sommige gevallen wordt alleen spoedhulp aan asielzoekers verleend, terwijl zij recht hebben op dezelfde zorg als ieder ander in Nederland. En dat vindt de inspectie zorgelijk.

Bij reguliere opvanglocaties lukt het overigens wel om asielzoekers te geven waar zij recht op hebben, zo weet WNL.

Nederland telt inmiddels een groot aantal crisisnoodopvanglocaties. Asielzoekers worden bijvoorbeeld ondergebracht in sporthallen en lege gebouwen. Dit is noodgedwongen doordat het aanmeldcentrum in Ter Apel uit zijn voegen barst en overige asielzoekerscentra ook bommetje vol zitten.

Personeelstekort

Binnen de crisisnoodopvang moet er soms geïmproviseerd worden. De inspectie concludeert dat zorgverleners ”soms noodgedwongen minder zorg aan asielzoekers” bieden en als ze zorg geven is dat ”niet altijd volgens de normen en de richtlijnen die voor iedereen gelden.”

Inspectie ontevreden over zorg voor asielzoekers: ''Zij hebben er recht op''

Als reden voor bovenstaand is de inspectie van mening dat er heel veel asielzoekers in Nederland zijn, het grote aantal opvangplekken, een tekort aan personeel en hoge werkdruk.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven