Een TikTok-infliencer heeft een emotionele video gepost nadat ze tot 10 jaar gevangenisstraf was veroordeeld wegens ‘mensensmokkel’. Haneen Hossam uit Egypte kreeg de straf in de rechtbank van Caïro nadat ze online berichten had gedeeld waarin vrouwen werd verteld zich aan te melden bij het videoplatform Likee, waar ze geld kunnen verdienen door het maken van foto’s en video’s.

‘Oneervolle inhoud’

Autoriteiten in Egypte beweren dat het platform vrouwen aanmoedigt om online seks te verkopen. Hossam, 20, kreeg ook een boete van 200.000 Egyptische ponden (ongeveer €10.000). Hosaam werd samen met de 23-jarige Mowada al-Adham aangeklaagd voor het aanzetten tot losbandigheid en het aanmoedigen van jonge vrouwen om seksuele relaties te hebben’, waarbij al-Adham een ​​gevangenisstraf van zes jaar kreeg.

BEKIJK OOK  Oud stelletje nemen elk jaar dezelfde ontroerende foto - de laatste foto is hartverscheurend

Aanklagers beschuldigden de TikTok-dansers ervan hun sociale media-accounts te gebruiken om jonge vrouwen te rekruteren voor het videoplatform en om ongepast materiaal te plaatsen. Na de veroordeling deelde een emotionele Hossam een ​​video op Instagram waarin ze zei: “Tien jaar! Ik heb niets immoreels gedaan om dit alles te verdienen. Ik heb tien maanden in de gevangenis gezeten en heb geen woord gezegd nadat ik was vrijgelaten. Waarom wil je me weer opsluiten?’

Eerdere veroordeling

Hossam was een van de vijf Egyptische influencers die in juli vorig jaar twee jaar gevangenisstraf kregen wegens een soortgelijke beschuldiging van ‘het bevorderen van onsterfelijkheid’. Naast al-Adham en Hossam werden drie mannen beschuldigd van het helpen van de twee vrouwen.

In een clip die ze kort voor haar arrestatie deelde, vertelde Hossam haar 900.000 volgers: “Er is mij onrecht aangedaan en ik heb niets gedaan. Ik ga letterlijk dood. Red me. Mijn moeder staat op het punt een beroerte te krijgen na de uitspraak.” Beide vonnissen werden eerder dit jaar ongedaan gemaakt en Hossam werd in februari vrijgelaten op beschuldiging van mensenhandel terwijl al-Adham in hechtenis moest blijven. De arrestaties en veroordelingen zijn bekritiseerd door vrouwenrechtenactivisten.


Like it? Share with your friends!