Ine (64) sterft binnenkort door catastrofale fout ziekenhuis

Ine (64) sterft binnenkort door catastrofale fout ziekenhuis

De 64-jarige Ine Bloemers heeft niet lang meer te leven. Dat komt dankzij een ernstige fout van het Sint Jans Gasthuis in Weert. Ine weet niet hoe lang ze nog te leven heeft. “Maar het hangt als het zwaard van Damocles boven mijn hoofd.”

Hepatitis C

In 2010 kwam uit bloedonderzoek naar voren dat Ine kampte met Hepatitis C. Maar met de uitslag werd echter nooit iets gedaan. Sterker nog, Ine werd niet eens verteld dat ze Hepatitis C had.

Doordat er dus ook geen behandeling is gestart, leidde het virus tot ongeneeslijke leverkanker en levercirrose. Ine kreeg het verschrikkelijke nieuws vorig jaar te horen toen ze zich met buikklachten bij een internist meldde.

Ine (64) sterft binnenkort door catastrofale fout ziekenhuis

Schadevergoeding

“Het gevoel als je zoiets hoort is niet te beschrijven”, zegt ze tegen Hart van Nederland. Ze maakte de gang naar de rechtbank om een schadevergoeding te kunnen krijgen. Het ziekenhuis erkende de medische misser en maakte 125.000 euro over naar Ine.

“Er is geen geldbedrag te drukken op een mensenleven, maar we willen dat bekend wordt dat dit soort dingen gebeuren. Dat je alert moet blijven en dingen na moet vragen. Dokters kunnen ook een fout maken.”

Ine probeert te genieten van de tijd die ze nog heeft. Ze krijgt een experimentele behandeling met immunotherapie om haar leven te verlengen. Hoe lang ze nog precies te leven heeft is afhankelijk van de reactie van haar lichaam op de kuren. “Het hangt als een continue zwaard van Damocles boven mijn hoofd.”

Scroll naar boven