Indy vindt traditioneel kaartspel ‘kwetsend’, bedenkt genderloos kaartspel

Indy vindt traditioneel kaartspel 'kwetsend', bedenkt genderloos kaartspel

Vroeger waren er ontzettend veel verschillen tussen mannen en vrouwen. Denk aan salarissen, maar ook aan andere zaken zoals het huishouden. Nog veel verder terug in de geschiedenis mochten vrouwen zelfs niet eens stemmen.

Kaartspel kwetsend

Anno 2023 is dat wel anders. Mannen en vrouwen hebben gelukkig dezelfde rechten. In Europa dan. Wanneer je naar een land gaat waar een bepaalde religie dominant is, sta je ineens weer in het jaar 1745. Daar mogen vrouwen bijvoorbeeld niet alleen naar buiten.

Maar goed, in Europa hebben vrouwen doorgaans dezelfde rechten. Toch is er nog een klein clubje zelfbemoemde activisten dat vindt dat vrouwen niet voor vol worden aangezien.

Zij stellen dat er nog geen gelijkheid is tussen mannen en vrouwen en voeren daarvoor actie. Indy vindt een kaartspel heel erg kwetsend. Want hierin is een heer meer waard dan een vrouw. En daar heeft Indy veel last van. Om die reden heeft ze een ‘genderloos’ kaartspel bedacht.

Indy vindt traditioneel kaartspel 'kwetsend', bedenkt genderloos kaartspel

Moderne wereld

Zoals je wellicht weet bestaan er al kaartspellen waarin de situatie juist omgedraaid is. Hierin is de vrouw dus meer waard dan de man.

Maar ja, dan loop je tegen dezelfde oneerlijke situatie aan en is de man dus in het nadeel. Indy is zogezegd gekwetst door een traditioneel kaartspel.

In een video vertelt ze: ”Ik vind dit niet passen in de moderne wereld waar mannen en vrouwen gelijk zijn. Ik heb erg lang nagedacht over een oplossing. Moest ik gaan voor een koning en een koningin? Nee, ik wil helemaal geen mensen meer op kaarten.”

”Want ik wil wit ook niet meer verkiezen boven zwart.” Indy wil ook geen dieren op kaarten. ”Wie ben ik om te bepalen dat het ene dier meer waard is dan het andere?”

UFO Ivo heeft de uitvinding van Indy inmiddels in zijn handen. Maar om het daadwerkelijk te spelen…Dat is niet eenvoudig voor hem:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ufo Ivo (@ufoivo)

Scroll naar boven