Inbrekers nemen Debby’s hondjes mee en bellen haar op: ”Ze eisen losgeld”

Inbrekers nemen Debby's hondjes mee en bellen haar op: ''Ik moet losgeld betalen''

De Belgische Debby Lodewyckx is ten einde raad. Onlangs werd er ingebroken in haar woning in Sint-Gillis-Waas en de indringers hebben haar twee hondjes meegenomen. Terwijl Debby aangifte doet, gaat de telefoon: Als ze de hondjes levend terug wil zien, moet ze losgeld betalen.

Alles overhoop

Debby doet haar verhaal tegen Het Laatste Nieuws. Afgelopen dinsdag was ze even het huis uit, terwijl haar honden Angel en Diva thuis achterbleven.

”Dat is heel uitzonderlijk want we zijn eigenlijk onafscheidelijk”, vertelt ze. ”Ik neem ze meestal overal mee naar toe. Het mandje op mijn fiets was echter kapot en daardoor moesten ze dit keer thuisblijven.”

Inbrekers nemen Debby's hondjes mee en bellen haar op: ''Ik moet losgeld betalen''

Toen Debby weer thuiskwam, stelde ze vast dat haar hele huis ondersteboven was gekeerd. ”Langs de achterzijde was een rolluik geforceerd. De deur was opengebroken.”

”Binnen lag de inhoud van all kasten op de grond gegooid. Maar de buit interesseerde me niet, want ik kon mijn honden nergens meer vinden. Ze waren verdwenen.”

Bekende

In eerste instantie hoopt Debby dat de hondjes zijn ontsnapt door de openstaande deur. Ze lopen wel eens vaker de deur uit, maar keren altijd snel terug. Zelfs de buren kennen de dieren.

Maar de beestjes zijn niet zomaar weggelopen. Als Debby het politiebureau binnenstapt om aangifte te doen, gaat de telefoon. Als ze opneemt, krijgt ze iemand te zien die ze toevallig nog kent van vroeger.

De man vertelt Debby dat ze 2.500 euro losgeld moet betalen voor de honden. Als ze dat niet doet, zal ze haar huisdieren niet meer levend terugzien.

Debby draait haar telefoon naar de agent die tegenover haar zit. Daarop verbreekt de man pijlsnel de verbinding en sindsdien heeft ze niets meer vernomen.

Honden spoorloos

De verdachte is volgens Debby iemand die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. ”Mijn ex-vriend heeft een café in Antwerpen en de man kwam daar regelmatig.

”Hij wilde mij toen ‘beter leren kennen’, maar was heel opdringerig. Daarom heb ik toen alle contact verbroken. Maar hij kent wel mijn adres. Zijn medeplichtige ken ik niet.”

Inmiddels heeft Debby alles op alles gezet om de honden te vinden. Maar ook haar vrienden en kennissen hebben ze nog niet weten te traceren. De mannen lijken evenals de hondjes spoorloos te zijn verdwenen.

Camerabeelden

Inmiddels zijn er camerbeelden vrijgegeven, waarop de mannen en de hondjes te zien zijn. ”We hebben ze kunnen traceren tot aan het busstation aan de Colruyt in Sint-Gillis-Waas.”

De mannen hebben nog een aantal andere spullen meegenomen, waaronder een laptop. Dat interesseert Debby niet. ”Het enige dat me interessert zijn mijn hondjes.”

”Alles is vervangbaar, maar niet Angel en Diva. Ik doe geen oog meer dicht sinds ze verdwenen zijn en hoop dat ze zo snel mogelijk ergens opduiken.”

Scroll naar boven