In memoriam: oudste persoon ter wereld overleden

In memoriam: oudste persoon ter wereld overleden

In de zuid-Franse stad Toulon is de (tot gisteren) oudste persoon ter wereld overleden. Lucile Randon, die ook bekendstond als zuster Andre, is heengegaan in haar slaap. Ze is maar liefst 118 jaar en 340 dagen oud geworden.

Verlangen

Randon leefde als zuster in het bejaardentehuis Sainte-Catherine-Laboure aan de rand van de kuststad. Ze overleed om 02.00 uur ‘s-nachts, zo meldt haar familie. Hoewel het verdriet om haar overlijden groot is, zijn ze blij voor Lucile. Dat zegt David Tavella, die de communicatie van het rusthuis voor zijn rekening neemt.

Volgens Tavella was Randon klaar om te gaan. ”Ze wou het, het was haar verlangen om weer bij haar geliefde broer te zijn. Voor haar is het een bevrijding.”

Randon kwam ter wereld in 1904. Ze overleefde de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en was sinds april vorig jaar de oudste persoon ter wereld.

De burgemeester van Toulon, Hubert Falco, is enorm aangedaan door het verlies en heeft via Twitter zijn steun aan de nabestaanden betuigd.

Maria Branyas Morera

Nu Randon niet meer leeft, is Maria Branyas Morera de oudste persoon ter wereld. Ze is op het moment van schrijven maar liefst 115 jaren en 320 jaren jong.

Scroll naar boven