‘In dit luxe 4 sterren hotel krijgen asielzoekers gratis kamers’

'In dit luxe 4 sterren hotel krijgen asielzoekers gratis kamers'

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) is met het Van der Valk hotel Volendam in Katwoude in gesprek over het huisvesten van vluchtelingen.

Dat blijkt uit een brief aan bewoners en ondernemers die in de directe omgeving van het hotel wonen, zo meldt NH Nieuws.

Immense druk

In de brief wordt gesteld dat de druk van de opvang ‘ongekend hoog’ is. Burgemeester Marian van der Weele (gemeente Waterland) schrijft:

”Het sluiten van tijdelijke opvanglocaties, een verhoogde instroom van vluchtelingen en vertraagde uitstroom van alle statushouders stelt het COA voor grote uitdagingen.”

Purmerend

De crisisnoodopvang op het bedrijventerrein Baanstee-Noord in Purmerend sluit op 1 juli haar deuren. Sinds oktober worden daar Nieuwe Nederlanders opgevangen.

Dat gaat helemaal niet goed. Vorige maand ging een groep in hongerstaking uit onvrede over de wachttijd bij de IND.

Nog geen overeenkomst

De burgemeester benadrukt in de brief dat er nog geen overeenkomst is tussen COA en Van der Valk. ”Het is daarom nog onduidelijk om hoeveel vluchtelingen het gaat.”

”Mocht de overeenkomst (die er natuurlijk gaan komen) worden gesloten, dan volgt mogelijke opvang vanaf oktober.”

Dagprijs

Wij hebben even uitgezocht wat een nachtje in het Van der Valk hotel in Katwoude kost. Als je dit vandaag boekt, betaal je hier 129,50 euro per nacht voor.

We hoeven je denk ik niet uit te leggen om hoeveel miljoenen euro’s dit plan in totaal zal gaan. Wil jij weten hoe het hotel eruit ziet? Sommige kamers hebben een lekkere jacuzzi en er is ook een mooi zwembad.

'In dit luxe 4 sterren hotel krijgen asielzoekers gratis kamers'
Foto: Booking.com
Scroll naar boven