In deze stad heerst een kakkerlakkenplaag: ”Slapen niet meer!”

In de Lombardijenlaan in Reeshof (Tilburg) krioelt het van de kakkerlakken. Het ongedierte zit nu overal. Op auto’s, in de rubbers en via de ramen komen ze inmiddels ook naar binnen. Bewoners zijn in alle staten.

Kakkerlakken

Een van de bewoners weet aan Omroep Brabant te melden dat het gaat om de ‘Duitse kakkerlak’. De gemeente Tilburg meent dat het om een nieuwe soort gaan.

”Ze zijn iets kleiner, sneller en komen op de warmte af. Dus gaan ze op de auto zitten”, aldus de bewoner. ”S’ ochtends zitten ze overal.”

Gemeente

Een andere bewoonster heeft haar auto inmiddels geparkeerd bij haar ouders. Maar haar woning is niet veilig. ”Ik heb alle voegen volgespoten. Anders komen ze naar binnen.”

Bewoners proberen de diertjes zelf weg te houden, want vanuit de gemeente blijft het aardig stil. Er is wel geprobeerd er iets aan te doen, maar zonder resultaat.

Zo zijn heggen gesnoeid, want dat is een paradijs voor kakkerlakken. Een buurvrouw vertelt tegen de Brabantse omroep dat ze niet meer kan slapen.

”Ik krijg al jeuk als ik het erover heb. Ze verschijnen gewoon op de hor van je slaapkamerraam. Normaal is het hier altijd zo goed verzorgd. Maar nu niet meer!”

Brief

De buurt is het inmiddels helemaal zat. Ze hebben een brief geschreven aan PvdA-gemeenteraadslid Bea Mieris, die nu wel raadsvragen gaat stellen over wanneer men in actie komt en de kakkerlakken gaan bestrijden.

”Daar moeten B en W nog op antwoorden.” Door het hele bureaucratische gedoe kan dat nog weken duren. ”Inhoudelijk mogen ze er nog niet te veel over loslaten, behalve dat gevangen kakkerlakken onderzocht worden in een centrum dat hier gespecialiseerd in is.

Pas daarna gaat de gemeente kijken naar een manier om de ongenode gasten voorgoed de straat uit te werken. Dat wordt lang wachten.

Spul uitverkocht

De bussen met bestrijdingsmiddel zijn inmiddels al stijf uitverkocht. Een bezorgde bewoonster is bang voor een slecht imago.

”Wat als je hier een huis wil verkopen? Of je bedrijf hier zit? Als mensen horen dat je kakkerlakken hebt, is dat geen goede reclame.”

Scroll naar boven