In deze Limburgse spa kun je vanaf overmorgen in een wijnbad zitten

Wijnen in bad, of met in een bad met wijn? In het Limburgse Valkenburg kunnen gasten vanaf overmorgen (20 april) bij de spa Thermae 2000 met een heerlijk wijntje badderen in de wijn.

De Vino Therapy kost €99,95 euro voor twee personen en is niet alleen leuk voor foto’s op sociale media. Er zouden ook enkele gezondheidsvoordelen aan kleven. Volgens Wijndomein St. Martinus, dat de pulp van druiven aan Thermae 2000 levert, zit er in de schil van de blauwe druif een gezond stofje, genaamd resveratrol.

Wijnbad in Thermae 2000

Deze stof zou de huid beschermen tegen vervuiling, werkt goed tegen rimpels en is een prima remedie tegen de negatieve gevolgen van UV-straling. Klinkt geweldig, maar is dat allemaal ook echt zo?

Tegenover RTL Nieuws geeft dermatoloog Peter Velthuis van het Erasmus MC hier antwoord op. ‘’We kennen de verhalen dat het nuttigen van een of twee glazen rode wijn per dag gezond is. Resveratrol is een sterke antioxidant.’’

Minimaal effect

Het zou kunnen dat dit bad ook werkt, maar dan moet je er wel heel lang in zitten. “De hoornlaag op de huid houdt het namelijk tegen. Als je er maar lang genoeg in zit, dan wordt de huid weker en laat die meer door. Dus dan kunnen die stoffen dieper in de huid komen.”

Maar lang zal het effect niet duren. “De stof blijft in de opperhuid zitten, dus dat verdwijnt weer. Dus áls het werkt, dan zal het tijdelijk zijn.”

Kortom: volgens Velthuis is het vooral een marketingtruc. “Ik zou er ook best in willen zitten, maar niet met het idee dat ik er gezonder van word.”

Wil jij reserveren? Klik dan hier

Laat een reactie achter

Scroll naar boven