Ilse DeLange haalt keihard uit naar Mia en Dion

Mia Nicolai en Dion Cooper gaan Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2023. Dat zou een groot feest moeten worden.

Na meerdere kneitervalse optredens hebben bar weinig Nederlanders vertrouwen in een goede afloop. De afgelopen dagen nam de kritiek aleen maar toe.

Het eerste optreden dat Mia en Dion deden, was zo vals dat het op Twitter volledig losging. Mensen hadden het over hun beschadigde ramen.

Ook het tweede optreden ging helemaal fout. Volgens Mia en Dion lag dat echter niet aan henzelf, maar aan de techniek en het feit ze zich niet lang hadden kunnen voorbereiden.

Jan Smit

Veel bekende Nederlanders hebben inmiddels van zich laten horen. Zo opperde Johan Derksen het idee om Mia en Dion terug te trekken van deelname en hen te vervangen voor Davina Michelle.

En gisteren kwam naar buiten dat Jan Smit, die deel uitmaakte van de selectiecommissie, het nooit had zien zitten in de twee.

Ilse DeLange haalt keihard uit naar Mia en Dion

Als enige van de zes leden stemde hij tegen hun deelname. Niemand wilde echter naar Jan luisteren, en dus besloot hij uit de commissie te stappen.

AVROTROS loog daar in eerste instantie over. In een verklaring lieten zij weten dat alle leden, inclusief Jan, voor waren. Dit is inmiddels door Jan afgedaan als onzin.

Ilse DeLange

Maar nu is er meer aan de hand, want niemand minder dan Ilse DeLange heeft zich gemeld en die is helaas niet zo positief.

Ilse deed zelf mee aan het Songfestival in 2014. Samen met Waylon vormde ze ‘The Common Linnets’. Met het nummer Calm after the Storm finishte ze als tweede.

In 2019 was Ilse als mentor en regisseur de drijvende kracht achter het nummer Arcade van Duncan Laurence. Die won het festival. Ilse weet dus heel goed waar ze het over heeft.

Medelijden

Aan RTL Boulevard vertelt Ilse dat ze ‘medelijden’ heeft met Mia en Dion. Ze noemt de optredens ‘gewoon niet goed’ en is verbijsterd.

“Ik zie het eigenlijk net als iedereen die thuis zit, ik kijk ernaar en zie wat er voorbij komt op de socials en televisie. Dan is mijn conclusie: wat er is gebeurd, dat is gewoon niet goed”, aldus DeLange.

“Ik vind het wel heel zielig, ik vind het zielig voor alle mensen die eigenlijk hier heel erg van zouden moeten genieten. En dat lukt nu niet.”

Herpakken

Om Mia en Dion niet helemaal de grond in te boren, hoopt Ilse dat de twee zich kunnen herpakken zoals in de eerste halve finale op 9 mei.

””Ik hoop dat we toch straks allemaal verrast zijn, dat het wel goedkomt en dat we wel naar de finale gaan.”

Zangcoach

Mia en Dion doen er inmiddels alles aan geen complete flater te slaan in Liverpool. De twee hebben een zangcoach in de armen genomen. Die moet hun helpen hoge noten te kunnen halen.

Poll Maker

Scroll naar boven