‘Ik haat de naam van mijn dochtertje, het past totaal niet bij haar’

'Ik haat de naam van mijn dochtertje, het past totaal niet bij haar'

Een moeder uit Engeland heeft op het populaire forum Mumsnet een opvallend verhaald gedeeld. Ze haat de naam van haar vier maanden oude dochtertje omdat deze ‘niet bij haar zou passen’. De moeder wil de naam wijzigen, maar haar man niet.

'Ik haat de naam van mijn dochtertje, het past totaal niet bij haar'

Burnout

Het uitkiezen van een naam voor je aankomende baby’tje kan heel wat voeten in de aarde hebben. In sommige gevallen krijgen ouders spijt van een bepaalde naam, maar je hebt zowel de vader als moeder nodig om de naam te laten wijzigen.

Op het forum Mumsnet schrijft een (anonieme) moeder het volgende: ”We kregen ons dochtertje vier maanden geleden en ik had onwijs veel moeite met het vinden van een naam. Ik had op mijn werk een burnout opgelopen en ik was totaal kapot. Daardoor kon ik niet meer helder nadenken.”

Mia

Ondanks de situatie van de vrouw, werd uiteindelijk gekozen voor de naam Mia. Maar nu, vier maanden later, is moeder tot de conclusie gekomen dat de naam niet bij haar dochtertje past. ”Telkens wanneer ik de naam hoor schaam ik mezelf en ik ben al gestopt met het noemen van haar naam.”

”Ik noem haar nu gewoon baby totdat we een andere naam hebben bedacht. Alleen mijn man ligt dwars. Hij wil niet dat de naam gewijzigd wordt. Dus ik moet hem overhalen.”

Reacties

Onder de post verschijnen veel reacties. Iemand schrijft: ”Stel je niet zo aan. Mia is een mooie naam die bovendien steeds populairder wordt.

Scroll naar boven