Iconische Goodfellas-acteur Paul Sorvino (83) overleden

De iconische acteur van toneel en film Paul Sorvino is op 83-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend van zijn rollen van beide kanten van de wet, namelijk maffiabaas Paulie Cicero in Goodfellas en Sgt. Phil Cerreta over Law & Order.

Publicist brengt verdrietige nieuws

Er werd via verschillende media naar buiten gebracht dat de iconische acteur een natuurlijke dood is gestorven. Sorvino werd geboren op 13 april 1939 in Brooklyn, New York. Zijn vader was een Italiaanse immigrant die in een fabriek werkte.

Sorvino volgde al jaren zanglessen en had al vroeg de ambitie om operazanger te worden, maar toen hij naar de American Musical and Dramatic Academy ging, besloot hij toch voor het acteursvak te kiezen. Al snel kwam zijn talent bovendrijven, waarbij hij lovende kritieken kreeg, net als een Tony-nominatie voor zijn rol in het Pulitzer Prize-winnende toneelstuk That Championship Season.

Goodfellas

Maar zijn bekendste filmrol was toch wel in Martin Scorsese’s maffiaklassieker Goodfellas uit 1990, waarin hij Paulie Cicero speelde. Goodfellas wordt algemeen beschouwd als een van de beste films ooit gemaakt en vestigde Sorvino als een van Hollywood’s go-to acteurs, maar op dat moment was hij onzeker over het nemen van de rol.

“Ik was dolblij maar erg bezorgd”, vertelde Sorvino in 2015 aan de New York Times, ter ere van het 25-jarig jubileum van de film. “Ik had veel komedies en drama’s gedaan, maar ik had nog nooit een echt stoere jongen gespeeld. Ik heb het nooit in me gehad. En dit vroeg om een ​​dodelijke afloop, waarvan ik voelde dat het ver boven mij lag.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven