Iconische Efteling attractie gesloopt: herbouw kost tonnen

Efteling attractie

Het iconische snoephuisje uit het verhaal van Hans en Grietje in de Efteling is onlangs afgebroken. Bezoekers van het Sprookjesbos treffen nu enkel een lege ruimte aan waar voorheen de bekende attractie stond. Het iconische huisje dateert uit 1955, en was hoognodig toe aan een renovatie.

Snoephuisje De Efteling

Het kostenplaatje? tussen de 700.000 en 800.000 euro. Het afbreken van het huisje vond plaats nadat bleek dat het door de jaren heen ernstig in verval was geraakt. “Het werd oorspronkelijk gebouwd met houten palen en gaas van steen,” vertelt projectleider Mark Elings.

Ondanks meerdere reparaties en vervangingen, waaronder de draagconstructie en het kleinere onderkomen van Hans in 2016, was het huisje simpelweg te ver heen om nog te redden. Een opmerkelijke ontdekking was dat het snoephuisje nooit een echte fundering had. Dit maakte de keuze om het geheel te slopen en te vervangen onvermijdelijk.

Hans en Grietje - De Magische Klok - Efteling

Gigantische investering

Voor hetzelfde bedrag koop je een vrijstaand huis Dus hoe kan het dat het kostenplaatje zoveel is: “Het is een kostbaar proces om alles weer te herbouwen.” De reconstructie omvat niet alleen een nieuwe ondergrondse fundering, maar ook essentiële aanpassingen aan de infrastructuur van het Sprookjesbos.

De herbouw betekent ook een vernieuwing van de charmante decoraties die het huisje kenmerken, zoals de peperkoeken daken en kleurrijke snoephartjes. Sommige originele onderdelen, zoals de glas-in-loodramen en poppen zullen worden hergebruikt.

NIEUW! Dit is hét nieuwe sprookje van de Efteling! 😊 – Efteling

Liefhebbers zullen geduld moeten hebben tot 20 december, wanneer het vernieuwde snoephuisje weer onthuld zal worden. Recentelijk onderging ook het Kasteel van Doornroosje een significante renovatie. Het is momenteel nog onduidelijk welke toekomstige renovaties er zullen plaatsvinden. Wel verzekert De Efteling dat er continu verbeteringen zullen worden doorgevoerd om de attracties up-to-date te houden.

Wil jij meer van onze verhalen lezen? Dan willen we je graag vragen om een leuke reactie achter te laten op onze Facebookpagina. Jouw mening betekent alles voor ons.

Scroll naar boven