Ian meldt zich al 15 jaar elke dag ziek en klaagt zijn werkgever aan omdat hij loonsverhoging wil

IBM logo

Een man die zich al vijftien jaar elke dag ziekmeld op zijn werk, heeft besloten zijn werkgever aan te klagen omdat hij loonsverhoging wil.

Ziek

Ian Clifford uit het Verenigd Koninkrijk is een geval apart. Hij is in dienst bij IBM, maar zit al vijftien! jaar thuis. Op social media vertelt hij wat eraan scheelt.

Hij meldde zich voor het eerst ziek in september 2008 en komt er al jaren mee weg. In 2013 vond hij dat hij loonsverhoging moest krijgen. Hij belde zijn werkgever op en stelde dat hij al vijf jaar lang hetzelfde loon ontvangt. Daar was hij het niet mee eens.

IBM en Clifford bereikten een ‘compromisovereenkomst’ waarbij hij op het invaliditeitsplan van het bedrijf werd geplaatst, zodat hij niet ontslagen zou worden.

Gratis geld

Wat hij precies mankeert is onduidelijk, maar Ian kan en wil niet meer werken. Hij wil echter ook zijn baan niet kwijt. Dat is bijzonder.

Hij ontvangt op jaarbasis een bedrag van 54.028 pond. Dat geld krijgt hij tot hij met pensioen gaat. In totaal krijgt hij dus zo’n 1,5 miljoen pond, gerekend vanaf 2008 tot aan zijn pensioenleeftijd.

Aangeklaagd

In februari 2022 besloot Ian om zijn werkgever voor de rechter slepen. Hij vindt dat hij gediscrimineerd wordt doordat hij geen loonsverhoging krijgen.

Hij vindt dat hij ‘nadelig’ wordt behandeld omdat hij al tien jaar op loonsverhoging wacht. Doordat alles steeds duurder is geworden, komt hij niet meer rond.

”Ik kan mijn rekeningen moeilijk betalen op deze manier”, zo klaagt hij. Maar de rechtbank in Reading heeft zijn eis, helaas voor hem, afgewezen.

Klagen

”Actieve werknemers krijgen loonsverhoging, maar ik krijg niks. Dit is zwaar onterecht. Ik kan niet werken en ze laten mij gewoon vallen”, zo stelt Ian.

De rechter vindt dat hij best aan het werk kan, maar Ian vindt zelf van niet. Hij heeft tijd nodig zegt hij. ”Ik ben nog niet in staat om te werken.”

Hij krijgt dus geen loonsverhoging, maar op de een of andere manier wil IBM hem ook niet ontslaan. Een zeer opmerkelijke zaak.

 

Scroll naar boven