‘Ik rook wiet als ik mijn kinderen naar bed heb gebracht – is niet erger dan een glas wijn’

Een moeder van twee kinderen heeft online een felle discussie losgemaakt nadat ze had toegegeven dat ze elke dag wiet rookte – en volhield dat ze daardoor eigenlijk een “betere moeder” werd.

Caitlin Fladager, 27, woont in Vancouver, Canada, waar recreatief en medicinaal gebruik van marihuana legaal is.

Ze poseert voor een bord waarop staat: ‘De moeder zegt dat marihuana haar helpt bij haar angsten en dat ze er ’s nachts beter door slaapt.
Caitlin vertelde over haar dagelijkse wietgebruik aan haar 346k Instagram volgers en schreef: “Ik vind het zo grappig dat marihuana zo wordt afgekeurd.'”

“Niemand kijkt raar op als een moeder zegt dat ze geniet van ‘mama sap’ oftewel wijn, nadat haar kinderen in bed liggen. Maar als een moeder zegt dat ze wiet rookt, is dat een grote schok.”

Caitlin raakte zwanger van haar middelbare schoolliefje Noah toen ze 18 jaar oud was en het getrouwde stel heeft nu twee kinderen, Adriana en Jack.

Ze vervolgde: “Ik ben nooit de meest geduldige geweest met mijn twee kinderen.”

“Wiet maakt me een betere moeder, want ik kan goed slapen nadat ik gerookt heb. Ik word goed uitgerust wakker en heb een heldere geest.”

In een poging om andere ouders gerust te stellen, voegde Caitlin eraan toe: “Het is oké om wiet te roken nadat je kinderen naar bed zijn gegaan. Het is oké om het te roken om te helpen bij angst. Mijn angstgevoelens zijn ZO veel beter sinds ik begonnen ben met roken.”

“Het is oké om het te roken en om aan te komen. Ik heb altijd al gevaarlijk ondergewicht gehad. Nu heb ik het gezondste gewicht dat ik ooit in mijn leven heb gehad.”

De moeder beweert dat haar dagelijkse marihuanagebruik haar geestelijke gezondheid heeft verbeterd en schrijft: “Ik kon volledig stoppen met mijn anti-depressiva omdat het roken me zo goed heeft geholpen.”

Caitlin beweerde ook dat ze een probleem had met alcohol voordat ze elke dag wiet begon te roken en dat ze nu helemaal geen behoefte meer heeft om te drinken.

Ze besloot de post met: “Marihuana is mijn glas wijn. Het is mijn blikje bier.”

“Het is mijn ontspanningstijd. Je kunt nog steeds een geweldige moeder zijn en wiet roken.”

Sinds ze het bericht op zowel haar Instagram- als Facebook-profiel heeft gedeeld, is de post van Caitlin door meer dan 50.000 gebruikers ‘geliked’.

Hoewel de overgrote meerderheid van Caitlins volgers haar dagelijkse rookgewoonte steunde, waren er toch een aantal die het er niet mee eens waren.

Een volger zei dat het “niet veilig” is voor haar kinderen en antwoordde: “Als je elke dag wiet rookt of elke dag drinkt, is dit een probleem!”

“Ongeacht of je kinderen hebt of niet, maar ik denk dat als je verantwoordelijk bent voor een ander persoon je niet moet drinken of roken. Vooral als je alleen thuis bent met kinderen.”

“Dat is mijn kijk op de dingen. Uiteraard is één glas wijn prima, je kunt nog steeds autorijden en de kinderen naar het ziekenhuis brengen als dat nodig is.”

Een ander argumenteerde dat je door marihuana te gebruiken “niet meer met stress leert omgaan” en voegde eraan toe: “Mijn kinderen maken me gek, maar ik zou nooit wiet roken. Ik ga mijn kinderen niet de schuld geven als excuus om high te worden.”

Een derde beweerde echter: “Ik zie GEEN probleem in het roken van wiet als je een ouder bent.”

“Zolang je het niet doet met de kinderen erbij en het ze niet in gevaar brengt, zie ik geen probleem.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven