Huurbaas (73) randt studentes (18 en 19) aan: “Ging gewoon vanzelf”

Huurbaas betast 2 vrouwen

Een 73-jarige huurbaas uit Wijchen is door de rechtbank veroordeeld tot 180 uur taakstraf voor het aanranden van twee studentes van 18 en 19 jaar, die een kamer bij hem huurden. Ook krijgt de man een ambulante behandeling en moet hij een van de slachtoffers een schadevergoeding betalen.

In borsten knijpen

Tegen het 18-jarige slachtoffer maakte hij eerst complimenten over haar uiterlijk. Vervolgens vertelde hij dat hij vaak porno keek waar studenten in figureren, om daarna twee keer in haar borsten te knijpen met de vraag of “ze echt waren”.

Het meisje vluchtte daarna naar haar kamer en barricadeerde de deur. De ochtend daarop vertrok ze.

“Wist niet dat het aanranding was”

De man is zich overigens van geen kwaad bewust. Tegen de rechter verklaart hij “nooit te hebben geweten dat iemand bij haar borsten pakken gezien wordt als aanranding.” Sterker nog, hij zegt: “Eigenlijk is er niks gebeurd. Ik heb alleen haar borst vastgehouden.”

Jaar eerder

Een jaar eerder had de man een 19-jarige huurster ook al onzedelijk betast. Zij woonde 3 weken in het huis, toen de man op een avond naar haar kamer kwam. Terwijl de vrouw sliep, begon hij aan haar te zitten. Toen het slachtoffer ontwaakte en protesteerde, trok de man zich daar niks van aan en ging door.

Over deze walgelijke praktijken had hij geen verklaring, behalve dan dat het “gewoon gebeurde” en dat hij het “nooit eerder” had gedaan.

Overlast

Toen de rechter vroeg waarom hij het 18-jarige meisje bij haar borsten greep, bleek dat hij zich toch wel bewust was van het feit dat dit niet normaal is.

Hij gaf namelijk aan dat zij “overlast” gaf. Omdat de 19-jarige huurster was vertrokken nadat hij aan haar had gezeten, had hij het vermoeden dat de 18-jarige ook zou vertrekken als hij haar zou betasten.

Respectloos en kwalijk

De rechter noemt het handelen van de man ‘respectloos’ en ‘kwalijk’. Daarom moet hij 180 uur schoffelen en komt hij onder toezicht van de reclassering te staan. Naast een ambulante behandeling moet hij een van zijn slachtoffers ook 750 euro schadevergoeding betalen.

De man is recentelijk verhuisd en verhuurt om herhaling te voorkomen geen kamers meer.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven