Hulpverlener reanimeert tevergeefs verkeersslachtoffer, blijkt haar eigen dochter

Hulpverlener reanimeert tevergeefs verkeersslachtoffer, blijkt haar eigen dochter

Jayme Erickson, een ambulancemedewerker uit Canada, moest vorige week gaan helpen bij een zwaar verkeersongeval in de westelijke provincie Alberta. Bij het auto-ongeluk raakten twee meisjes gewond. Zonder dat Erickson het wist, heeft ze urenlang geprobeerd het leven van haar dochter te redden. Het 17-jarige slachtoffer was onherkenbaar door haar verwondingen.

Toen Erickson aankwam op de plek van het ongeval, zag ze aan de passagierskant van een auto een tienermeisje met erg zwaar letsel. De overlevingskansen waren nihil, zo wist de vrouw.

Na ongeveer 30 minuten lukte het om het meisje uit het autowrak te krijgen. Toen dat eenmaal gelukt was, bleef de vrouw bij de zwaargewonde tiener. Een traumahelikopter heeft het meisje vervolgens naar het ziekenhuis gevlogen.

Politieagenten aan de deur

Toen Erickson na een lange en intensieve dienst thuiskwam, vertelde ze haar man hoe ze een zwaargewonde tiener had geprobeerd te redden.

Enkele minuten later verschenen er politieagenten aan de deur. Zij kwamen vertellen dat hun dochter Montana (17) bij een auto-ongeluk zwaargewond was geraakt. De verwondingen waren zo ernstig, dat men in het ziekenhuis niets meer voor het meisje konden betekenen.

Scroll naar boven