Hulpdiensten rukken met spoed uit naar Center Parcs

Hulpdiensten rukken met spoed uit naar Center Parcs

De hulpdiensten zijn gisteravond met spoed uitgerukt naar Center Parcs Het Heijderbos in Heijen. Een peutertje had daar zo snel mogelijk medische hulp nodig, zo meldt De Gelderlander.

Bij aankomst bleek het te gaan om een kindje van slechts anderhalf jaar oud die met zijn ouders verblijft op het bungalowpark in Noord-Limburg.

Virus

Volgens een woordvoerder van Center Parcs was er sprake van een ‘verergerende gezondheidssituatie’, zo laat hij weten. ”Het kind had al een virus onder de leden.”

”De ouders hadden zelf al medische hulp ingeroepen. Wij hebben de hulpdiensten begeleid naar en van het park.” De hulpdiensten rukten massaal uit.

Vlakbij het vakantiepark aan de Hommersumseweg landde zelfs een traumahelikopter. De peuter is zo snel mogelijk afgevoerd en verblijft momenteel in het ziekenhuis.

Het is momenteel niet duidelijk hoe het met het kindje gaat. Daarover worden geen uitspraken gedaan uit respect voor de familie.

Duits kind

Eind april moesten de hulpdiensten ook uitrukken naar Center Parcs in Heijnen. Een Duits meisje van acht jaar verdronk bijna in het zwembad van het park.

Door snel ingrijpen van een oplettende bezoeker alsmede een lifeguard werd erger voorkomen. Zij haalden het kind uit het water en hebben daarmee haar leven gered.

Compleet vernieuwd vakantiepark | Het Heijderbos | Park Primeur | Vakantieparken in Nederland

Center Parcs Engeland

Op 24 december vorig jaar was er in het Britse Center Parcs Longleat Forest, gelegen in de plaats Warminster, een jongetje van 4 jaar oud om het leven gekomen.

Het kind kon niet goed zwemmen en kwam in het subtropische zwemparadijs opeens niet meer boven water. Center Pars heeft dit destijds bevestigd.

Scroll naar boven