Hulpdiensten massaal naar verzorgingstehuis vanwege ‘incident’

Hulpdiensten massaal naar verzorgingstehuis vanwege 'incident'

Hulpdiensten hebben vanmorgen tientallen senioren geëvacueerd uit het Brabantse verzorgingstehuis in Vlijmen. Bewoners raakten op grote schaal onwel dankzij een lucht die veel weghad van benzine. Zeker 17 mensen kregen last van hoofdpijn.

Dementie

Ambulancepersoneel heeft ter plekke iedereen gecontroleerd, maar gelukkig hoefde niemand mee naar het ziekenhuis. In totaal moesten ongeveer vijftig senioren het pand verlaten, maar aan het eind van de middag mochten zij alweer terug naar huis.

In het gebouw aan de Kees Klerxstraat wonen mensen met een lichamelijke aandoening of met dementie. Nadat zij uit het gebouw waren gehaald, werden zij opgevangen in het gemeentehuis en in een hotel in de buurt.

Volgens metingen van de brandweer is de omgeving rond vijf uur veilig. De Veiligheidsregio denkt dat de oorzaak van de geur kwam door een probleem in het riool.

Het zorgcentrum is aan het einde van de middag geventileerd en het riool is gespoeld. Uit voorzorg wordt het gebouw nog wel extra geventileerd en blijven er metingen worden gedaan.

Scroll naar boven