Hulpdiensten delen vreselijk nieuws over vermist kind (6)

Hulpdiensten delen vreselijk nieuws over vermist kind (6)

In waterplas De Lithse Ham in Brabant is zojuist het lichaam gevonden van het zesjarige jongetje dat sinds gisteren vermist was. Hoewel de autoriteiten officieel de identiteit nog moeten vaststellen, wordt er vanuit gegaan dat het om Adbyrahman gaat.

Het jongetje was gisteren aan het spelen in het water, toen zijn ouders hem uit het oog verloren. Er werd direct een groot onderzoek opgestart.

De zoektocht ging vandaag verder. In het water is het lichaampje zojuist aangetroffen. Men gaat er vanuit dat het kind is verdronken.

Zwemmen

De jongen uit Turkmenistan woonde samen met zijn ouders in een opvang in Oss. De familie ging gisteren een dagje naar de recreatieplas.

Terwijl de ouders op het strandje zaten, ging Abdyrahman in het water spelen. Het kind kon niet zwemmen, zo verklaarden de ouders gisteren tegen het Brabants Dagblad.

Zoektocht

Gisteren kwam er rond 19.00 uur een melding van een vermissing binnen. Er werd niet afgewacht. De hulpdiensten tuigden meteen een groot onderzoek op.

Met een sonarboot werd het water afgezocht, terwijl ook duikers het water in zijn gegaan om de jongen te zoeken. Zelfs het Veteranen Search Team heeft geholpen.

Vanmorgen werd de naam van de jongen alsmede zijn foto vrijgegeven, in de hoop dat iemand hem zou vinden. Ook zijn familie heeft de hele nacht gezocht.

Radeloosheid

Ook vanmorgen was de familie bij de Lithse Ham. De radeloosheid klonk door in hun stem, toen ze herhaaldelijk de naam van hun zoon riepen.

Zojuist heeft het slechte nieuws hen bereikt, toen tijdens de zoektocht een lichaam werd gevonden. De autoriteiten hebben de familie inmiddels veel sterkte gewenst.

De waterplas is momenteel afgesloten voor badgasten. Het is nog niet bekend hoe lang dit in beslag zal nemen. Vanaf deze plaats wensen wij de betrokken eveneens veel sterkte.

Nog een vermissing

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat er sprake is van nog een vermissing. Elders in Brabant, in Eersel, zoekt men met man en macht naar een man van 54.

Hij wilde gisteren het water bij het E3-strand overzwemmen, maar is nooit meer teruggekomen. Zijn familie wachtte op hem op hem strand, maar verloor hem uit het zicht.

Gisteravond rond 21.15 uur werd de zoektocht gestaakt. ”We hebben alle middelen ingezet die we konden inzetten, maar helaas heeft het niets opgeleverd.”

Vanmorgen vroeg is de zoektocht hervat. De brandweer zoekt in het water, terwijl een politiehelikopter over het water cirkelt.

Scroll naar boven