Hond redt gezin nét op tijd uit brandend huis in Noord-Brabant

brandend huis

In een woning aan de Wim van Baaststraat in Oisterwijk heeft in de nacht van donderdag een grote brand gewoed. Het vuur werd rond drie uur ’s nachts opgemerkt, maar niet door zo maar iemand. De hond van de bewoners voelde het aankomen en maakte hen wakker.

Ontsnapt uit brandend huis

De hond van de bewoners sloeg aan en maakte hen wakker, waardoor ze uit het brandend huis konden ontsnappen. De viervoeter begon al te blaffen voordat de rookmelders in het huis afgingen. Er bleek een aanzienlijke brand in de keuken te zijn ontstaan. De afzuigkap vatte vlam, vermoedelijk door een kortsluiting.

Hulpdiensten kwamen met spoed naar de Wim van Baaststraat. Op dat moment was het hele huis al vol rook. “Uit elk raam kwam zwarte rook”, meldt een 112-correspondent. De bewoners konden net op tijd ontsnappen voordat ze een vreselijk lot tegemoet gingen.

@omroepbrabant Hond = held! Door te blaffen redt hij gezin uit brandende woning. #onsbrabant #held #hond #honden #brandweer #brandweertiktok #brand #112 #112nieuws #blaffen #blaf #gered #redding #reddingsactie #voorjoupagina #voorjou #vjp #foryoupage #foryou #fyp #tiktoknl #nieuws #nieuwstok ♬ origineel geluid – Omroep Brabant

Zwart gezicht van de roet

“De bewoners hadden een zwart gezicht van de roet. Zij zijn nagekeken door ambulancepersoneel. De hond had een zwarte snuit gekregen. De bewoners zijn de hond enorm dankbaar, de hond werd uitvoerig geknuffeld.” We mogen hopen dat het heldhaftige beestje genoeg snoepjes heeft gekregen.

De brandweer bluste de afzuigkap en plaatste deze in de tuin. Vervolgens werd de keuken grondig nageblust. Volgens de 112-correspondent is het huis voorlopig onbewoonbaar. Waar de bewoners momenteel verblijven is onduidelijk. Wat er helder is, is het feit dat deze hond de held van de dag is!

Vond jij dit verhaal ook zo bijzonder? Dan willen we je graag vragen om een reactie achter te laten op onze Facebookpagina!

Scroll naar boven