Hugo de Jonge schoof aan bij het programma Op1 om het te hebben over de nogal turbulente jaren in zijn ministerschap. Het ging over de pandemie en de fouten die er zijn gemaakt. Ook had hij het met Johan Derksen over de mensen die niet gevaccineerd zijn.

Geen begrip

Ook hadden ze het over de bedreigingen die Hugo de jonge binnen krijgt en de gevolgen daarvan op zijn gezin. De kinderen vinden het daarom ook fijn dat hij nu geen minister meer is.

Fidan Ekiz vraagt aan Hugo: “Waarom is dat het waard om als het kon door te gaan?”. “Het is heel mooi om het verschil te mogen maken in het leven van mensen. Dat dat een prijs kost, hoort er wel bij”, aldus de Jonge.

Ook zat Johan Derksen aan tafel. Hij heeft een duidelijke mening als het gaat over ongevaccineerden. “Heb je ooit begrip op kunnen brengen voor de mensen die geen prik willen? Ik heb nooit een argument gehoord dat hout snijdt om het niet te doen”, zegt Johan Derksen.

BEKIJK OOK  De persconferentie vindt morgen plaats en de overheid overweegt een avondklok

“Ik snap überhaupt niet dat je onder het mom van de vrijheid die prik weigert. Het is juist die prik die ons helpt om die vrijheid weer te herwinnen. Het is niet de overheid die de vrijheid beperkt, het is het virus dat de vrijheid beperkt.”, aldus Hugo de Jonge.

Sven Kockelmann herhaalt de vraag: “Dus u heeft daar geen begrip voor gehad?”. En daarop is het antwoord van Hugo heel duidelijk: “Nee”.


Like it? Share with your friends!