Omdat het aantal coronavaccins niet op tijd geleverd kan worden is er een kans dat het vaccinatieschema nog volledig veranderen laat Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid weten. In de komende tijd kan er nog van alles veranderen en er is zelfs een kans dat niet iedereen gevaccineerd kan worden dit jaar. “Ja, dat kan”, liet De Jonge vandaag weten. “Of eerder. Dat kan ook.”

“Alles kan. We weten het niet. Wat we wel weten, is dat we alles doen om alles in de goede volgorde te doen.”

Vanochtend werd er namelijk bekend gemaakt dat er minimaal 1 miljoen vaccins te laat binnen kunnen komen. Het was namelijk de bedoeling dat tijdens het eerste kwartaal van 2021 er minimaal 1 miljoen vaccins beschikbaar zouden zijn maar dit blijkt niet waar te zijn. de Jonge zei dat dit wel het geval zou zijn.

BEKIJK OOK  Belachelijk: Relschoppers delen lijst met adressen van politici om aanvallen te plannen

De minister van Volksgezondheid zei dat dit niet als een verassing kwam: “We weten dat het informatie is die wisselt.” Wel zei hij dat het ook zo zou kunnen zijn dat we juist extra vaccins kunnen krijgen en beloofd hier zo eerlijk mogelijk over te zijn: “Ik beloof zo transpart mogelijk te zijn en de informatie te delen die ik heb.”

Hugo zei maandag al dat we er rekening mee moeten houden dat het langer kan duren voordat iedereen gevaccineerd zal zijn:

“Bovenaan het vaccinatieschema staat: wanneer wat geleverd wordt, is afhankelijk van zo ongelofelijk veel factoren. En wij hebben te maken met informatie die wekelijks wisselt, die dagelijks wisselt. Niettemin willen we toch iets van houvast creëren: wanneer welke groep in welke volgorde. Zo is dat schema gemaakte en zo moet dat schema ook worden gelezen.”

Hij zegt dat hij al zijn informatie haalt uit de de informatie van de Europese Commissie.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!